Nieuwe Poll: Wie wint de klassieker Bloemendaal – Amsterdam?


Aanstaande zondag is het weer zover. De klassieker van het Nederlandse hockeyer wordt gespeeld op ’t Kopje. Bloemendaal ontvangt landskampioen Amsterdam.
Amsterdam wist de laatste tijd veel punten te laten liggen. Afgelopen zondag speelden ze gelijk tegen Schaerweijde en daardoor staan ze nu op de vijfde plaats met dertien punten. Bloemendaal staat tweede met achttien punten. Beide teams hebben een wedstrijd minder gespeeld door de EHL.
Pakt Amsterdam weer eens drie punten en sluiten ze weer aan bij de top? Of gaat Bloemendaal een gat slaan door van de Amsterdammers te winnen? U kunt stemmen in de poll aan de rechterkant van onze homepage en/of hieronder uw mening delen.

Comments (12)

 1. De druk ligt bij Amsterdam. Amsterdam moet winnen om bij te blijven voor de eerste plaats. Bij verlies heeft Amsterdam 8 punten achterstand op Bloemendaal (en een veel minder doelsaldo). Bovendien moet Amsterdam inhalen tegen Rotterdam, een hele zware wedstrijd. Bloemendaal heeft het op papier wat makkelijker tegen HGC. Bloemendaal zal, zeker gezien de verloren wedstrijden tegen Amsterdam van de afgelopen jaren, tot op het bot gemotiveerd zijn en revanche willen. Van een mindere instelling en onderschatting (zoals tegen Voordaan en Lisnagarvey) zal nu geen sprake zijn. Amsterdam draait het hele seizoen al niet goed (voorin wordt Evers gemist, en de verdediging en keeper functioneren momenteel niet goed genoeg). Bloemendaal heeft daarentegen groots hockey laten zien (Laren, Kampong, Rotterdam en Den Bosch). Ben benieuwd naar de clash tussen Taekema en De Nooijer. Bloemendaal succes, maak er een mooie wedstrijd van, zo een als een aantal jaren geleden (1-7 in het Wagener stadion).

 2. Met deze achterhoede en keeper kansloze exercitie voor amsterdam.ben bang dat ze op het einde hun titel niet kunnen verdedigen. geen play offs voor hun

 3. stampertjes

  voor hen…

 4. Hoop dat deze wedstrijd voor Amsterdam de ommekeer gaat worden zodat de competitie nog lang spannend blijft. Ben bang dat het niet zo’n vaart zal lopen. Bloemendaal draait goed, A’dam draait slecht. Toch benieuwd.

 5. Over 7 wedstrijden heeft B’daal 13 tegengoals tegen A’dam 23 !! Moet ik nog duidelijker zijn ??

 6. Het gevaar moet bij Amsterdam van de voorhoede komen (Oliva, Freixa, Pruyser en Bakker), die is top. Verder heeft Amsterdam twee goede middenvelders (Vermeulen en Verga). Daarnaast een aantal goede clubspelers, maar geen internationals (behalve 1 JO speler in de verdediging)(vind Taekema persoonlijk nog wel het niveau hebben van een international). Bloemendaal heeft 6 internationals, 3 jeugdinternationals en de 3 Australiers. Verdedigend vind ik het verschil op papier enorm. Bloemendaal (5 internationals, Kavanagh, Ciriello, Swann, Jenniskens en W. Jolie) en Amsterdam (1 JO international, Leijs). Hetzelfde geldt voor de keepers. Bloemendaal (Stockmann) en Amsterdam (Van Essen).

 7. constantijn

  @pieter, klopt als een mus. Over de keepers; stockman tegen voordaan matig, hij oogt wat wisselvallig de laatste tijd. Van essen daarentegen en constant; normaliter een 5. Wat heeft adam een pech door hem te contracteren… bloemdaal wint met 4-2

 8. Kom dan ook tot de conclusie dat de balans bij Amsterdam niet goed is. De topaankopen (Freixa en Oliva) spelen allebei in de voorhoede ( die al bestond uit Pruyser, Bakker en Evers). Het middenveld is goed, maar in de breedte niet zo sterk. Dit geldt in nog sterkere mate voor de verdediging. Daarnaast is de vervanging van Veering tot nu toe geen succes gebleken.

 9. @Pieter, beetje gekleurd ben je wel zeg. Ik vind Rohof, Buissant en Nicki leijs beter spelers dan jenniskens en jolie. Dat ze international zijn zegt me niks, beide spelers waren totaal onbelangrijk in londen, jolie zelfs zwak. Die aussies ken ik niet, maar die cirello is volgens mij ook geen licht. Probleem van adam ligt meer in het feit dat ze alweer 2 x op rij kampioen zijn geworden en dat ze heel erg aanvallend spelen, als ze dat iets aanpassen, moet ik het nog zien. Bl’daal is beetje real madrid met al dat gekoop….

 10. @hans, vind jou ook behoorlijk gekleurd

 11. ben het helemaal eens met Hans, die Jolie is echt matig en Jenniskens vind ik ook niet zo bijzonder. Amsterdam speelt idd niet goed, maar ze hebben nog steeds een van de beste selecties. misschien we de beste

 12. wie heeft er gewonnen eigenlijk….als het echt belangrijk wordt heeft Amsterdam gewoon een topploeg, probleem is een beetje de motivatie op weg naar de play offs

Reageer