Nijmegen en HDM verdelen de punten – Hoofdklasse Hockey Nederland

Nijmegen en HDM verdelen de punten

Nijmegen – HDM 1-1 (1-1)
1-0 Lotte Koop, 1-1 Katie Froeling
Hekkensluiter HDM heeft de mogelijkheid om van de laatste plaats te komen onbenut gelaten. De punten werden door Nijmegen en HDM verdeeld (1-1). De ploeg van Erik van Driel was tegen Nijmegen niet effectief genoeg.
Nijmegen coach Rob Haantjes was tevreden met het gelijke spel. “Als je naar de wedstrijd kijkt dan ben ik zeker tevreden. In de eerste helft hebben wij 25 minuten aanspraak gemaakt op de winst. De andere 45 minuten waren voor de gasten die veel kansen hebben laten liggen om ons in de eerste helft al op achterstand te zetten. Daarna gaan wij voor het eerst in de aanval en maakt Lotte Koop meteen een prachtig doelpunt”, aldus Nijmegen coach Rob Haantjes.
HDM kwam vier minuten na de openingsgoal op gelijke hoogte door een treffer van Katie Froeling (1-1). Begin tweede helft had HDM Nijmegen op achterstand kunnen zetten, maar de dames van HDM lieten de kansen onbenut.
Nijmegen begon niet goed aan de tweede helft. “Ik vond dat wij te weifelend speelden in die fase. Er was geen wil om te winnen”, aldus Haantjes.
HDM kreeg in tweede helft voldoende mogelijkheden waaronder twee strafcorners en een strafbal. Desondanks bleef de stand gelijk (1-1).
Twee weken geleden won Nijmegen verrassend van Hurley met 2-1 en afgelopen zondag leverden de Nijmeegse dames wederom een knappe prestatie door gelijk te spelen tegen Laren. Vandaag was Nijmegen niet in staat om dat niveau te halen. Haantjes had daar een verklaring voor. “Zo’n kelderduel heeft zijn eigen dynamiek en wetten. Wij hadden verteld dat je in eerste instantie moet spelen om te winnen. Dat ze er ontzettend veel energie in moesten stoppen en dat de duelkracht op orde moest zijn. Dan kun je vanzelf wat meer risico gaan nemen”, aldus Haantjes.

Leave a Reply