Nog één duim te gaan voor Hagemans


Rotterdam middenvelder Jan Hagemans (22) heeft in de voorbereiding allebei zijn duimen gebroken. Hij had al last van zijn linkerduim na een oefenwedstrijd. Later die avond wilde hij zichzelf tijdens een val opvangen met zijn rechterhand. “Mijn rechterduim knakte toen op een heel vreemde manier dubbel,” zo laat hij weten aan het AD.
Inmiddels zijn niet allebei de handen meer in het gips. Zijn rechterduim is weer hersteld maar na een aantal weken gips was zijn linkerduim niet hoe het moest zijn: “Een botsplinter was verder weggegleden in plaats van dat die was aangegroeid. Nu is er een staaldraad in mijn duim geplaatst die met bouten aan de buitenkant is vastgedraaid. Op die manier wordt het bot heel precies goed getrokken.”
Dit houdt dus in dat Hagemans nog langer aan de kant zit dan hij in eerste instantie had gehoopt. “Eerst had ik een streefdatum maar na deze tegenvaller durf ik het niet meer te zeggen. Ik bekijk het per week en hoop zo snel mogelijk weer mee te kunnen spelen. Want toekijken vanaf de tribune is geen pretje.” Hagemans hoefde niet alleen op de tribune te zitten, Timmo Kranstauber zat naast hem en is voor een lange periode uitgeschakeld wegens een knieblessure.
Aan het eind van de week mag de hand uit het gips maar de pin wordt pas over twee weken verwijderd. Hagemans durfde niet te zeggen wanneer hij weer kan gaan trainen.
 

Reageer