Oltmans: “Voor hetzelfde geld maakt Amsterdam de 2-1″

Foto © Proshots

Nadat Rotterdam Oranje Zwart zondagmiddag al van de gedeelde koppositie afstootte, waren het de hockeyers van Laren, die in exact hetzelfde scenario als dat van de wedstrijd van Oranje Zwart-Rotterdam, Amsterdam een toontje lager lieten zingen. In het zonnige Gooi werd de ploeg van coach Taco van den Honert met geen enkel puntje terug naar het Amsterdamse bos gestuurd. Australisch international Eddie Ockenden gooide in de slotminuut roet in het eten van de Amsterdammers en zetten daarmee hun stijgende lijn voort.

Maar volgens coach Roelant Oltmans had de uitslag net zo goed de andere kant op kunnen vallen. “Pat Harris kreeg in de tweede helft een gele kaart waardoor Amsterdam dominant werd en twee erg grote kansen kreeg. Ze wisten de kansen niet te benutten, maar voor hetzelfde geld maakt Amsterdam wel de 2-1 en gaan zij er met de overwinning vandoor. Maar ik vind, dat als ik naar de gehele wedstrijd kijk, we terecht hebben gewonnen.”

Dat Laren het zichzelf wat lastig heeft gemaakt tegen de Amsterdammers, was volgens Oltmans te wijten aan het verzuimen van maken van doelpunten in de eerste 35 minuten. “In de eerste helft waren wij echt de betere ploeg en heel dominant. We hadden dan ook de voorsprong voor rust moeten vergroten. Nu was het slechts 1-0. In de tweede helft was Amsterdam beter en maakten zij de gelijkmaker. De laatste 10 minuten waren wij weer de betere ploeg en konden we het door een mooie strafcorner afmaken.”

Sinds deze week kan Oltmans weer een beroep doen op twee van zijn vier Australische internationals, Eddie Ockenden en Jason Wilson. De waarde van deze spelers was dan ook meteen te zien in het veld en de oefenmeester is dan ook erg blij dat hij ze weer tot zijn beschikking heeft. “Het zijn uitstekende hockeyers en natuurlijk zijn zij van grote waarde voor het team. Zo scoorde Ockenden de winnende goal uit een cornervariant die alleen hij perfect beheerst. Zij maken het team in de breedte sterker en ik kan nu ook weer wat meer doorwisselen wat fijn is.”

De andere twee Hockeyroos moeten nog even wachten op hun rentree op de Nederlandse velden. Zo brak Luke Doerner tijdens een training met het Australisch elftal drie weken geleden zijn teen. “Luke is inmiddels uit het gips en ik verwacht hem binnen nu en drie weken terug op het veld.” Voor de andere international, Des Abbott (gebroken enkelgewricht), ziet zijn herstel er iets minder rooskleurig uit. “Het geneesproces van Des verloopt erg moeizaam. Het ziet er de komende weken dan ook niet naar uit dat we een beroep op hem kunnen doen. In de komende tijd zal meer duidelijkheid moeten komen wanneer hij weer beschikbaar is, en aan de hand daarvan moeten we beslissen of het nog zin heeft voor dit seizoen.”

Laren speelt in ieder geval met zijn twee Australische internationals volgende week zondag thuis tegen de nieuwe koploper in de Hoofdklasse, Bloemendaal. De Gooise hockeyers kunnen hun borst alvast nat gaan maken, want de Bloemendaalse hockeyers wonnen eind september in eigen huis nog met 9-1 van de formatie van Oltmans.

Reageer