Oranje speelt in de FIH Pro League maar een keer tegen de USA – Hoofdklasse Hockey Nederland
Xan de Waard in de FIH gewonnen wedstrijd tegen de USA.

Oranje speelt in de FIH Pro League maar een keer tegen de USA

 

De FIH heeft aangekondigd dat het Nederlandse dameselftal in de Pro League competitie maar eenmaal tegen de USA gaat spelen. Vanwege het overlijden van de teammanager van de USA, Larry Amar, besloot de FIH in samenspraak met de KNHB om een van de twee wedstrijden te annuleren. 

Larry Amar was de teammanager van de USA en werd 48 jaar. Amar speelde jaren voor de USA en mocht onder andere meedoen aan de Olympische Spelen in Atlanta. De zeer actieve en hockey fanaat Amar speelde meer dan 200 interlands voor zijn eigen land. In februari 2019 werd Amar aangesteld als assistent-trainer van de dames van de USA. Afgelopen jaar werd hij aangesteld als teammanager.

Afgelasting wedstrijd Oranje tegen de USA

In het vernieuwde model van de FIH Pro League spelen alle teams tweemaal op dezelfde locatie. Het Nederlands elftal die onder leiding staat van Alyson Annan, zou komende vrijdag en zondag het gaan opnemen tegen de USA in Amerika. De wedstrijd van vrijdag is afgelast, wat betekent dat de regels van de FIH voorschrijven dat komende zondag de punten dubbel tellen. Bij een overwinning van Oranje, kan de ploeg zes punten bijschrijven.

De wedstrijd wordt komende zondag uitgezonden op Ziggo Sport Docu vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd. Hoofdklassehockey geeft een wedstrijdverslag na de wedstrijd.


View this post on Instagram

🇺🇸

A post shared by • Eva de Goede • (@degoedeeva) on

 

Leave a Reply