Oranje Zwart claimt tweede play-off-duel

Foto © Proshots

De hockeymannen van Rotterdam en Oranje Zwart hebben na twee duels nog niet kunnen uitmaken wie op het bronzen podiumplaats mag gaan staan. Zaterdag won Oranje Zwart in Eindhoven in een doelpuntrijk en vermakelijk duel met 6-3 van de Rotterdammers. Vorige week won Rotterdam nog met 6-5 na strafballen.

Het werd een knotsgekke wedstrijd in Brabant met veel kansen, strafcorners en strafballen. Aan Rotterdam-zijde benutte Roderick Weusthof en mistte Jeroen Hertzberger een strafbal. Marc Salles mistte een strafbal voor OZ.

De Eindhovenaren kwamen al binnen een kwartier op een riante 3-0 voorsprong, maar de Rotterdammers kwamen knap terug naar 3-2. Er leek hoop, maar de ploeg van coach Sjoerd Marijne nam een sprintje en ontnam de bezoekers daarmee alle hoop toen de 6-2 op het scorebord verscheen. Het werd nog wel 6-3, maar dat mocht niet meer baten.

In Eindhoven wordt zondagmiddag a.s. om 15.00 uur de derde en beslissende wedstrijd gespeeld. De winnaar van dat duel eindigt dit seizoen als derde in de Hoofdklasse en speelt volgend seizoen mee in de EHL.

Oranje Zwart – Rotterdam 6-3
1. 1-0 David Alegre
5. 2-0 Jeroen Delmée
12. 3-0 Mink van der Weerden (sc)
33. 3-1 Roderick Weusthof (sc)
39. 3-2 Ryan Archibald
44. 4-2 Bob de Voogd
46. 5-2 Simon Gougnard
56. 6-2 Lucas Judge
57. 6-3 Roderick Weusthof (sb)

Geel
Marcel Balkestein (Oranje Zwart)
Jeroen Hertzberger (Rotterdam)

Reageer