Oranje- Zwart op de valreep naast Rotterdam

Oranje-Zwart – Rotterdam 1-1 (0-0)
1-0 Joost van den Berg (sc.), 1-1 Mink van der Weerden (sc.)
De toeschouwers werden op de proef gesteld in Eindhoven, maar het geduld werd beloond. De score werd pas acht minuten voor tijd geopend door Joost van den Berg (strafcorner) en Oranje- Zwart stond ineens tegen een achterstand aan te kijken, alleen Bloemendaal was het tot nu toe gelukt om op voorsprong te komen tegen de Eindhovenaren.
Om een nederlaag te voorkomen moesten de mannen van Michel van de Heuvel alle zeilen bijstellen. In de slotminuut was het opvallend genoeg verdediger Mink van der Weerden die de cirkel van Rotterdam in liep en daar een Rotterdams voetje vond. Bij het nemen van de strafcorner was de speeltijd inmiddels verstreken, dus dit was de allerlaatste mogelijkheid voor Oranje- Zwart om nog iets aan die achterstand te doen. Mink van der Weerden bezweek niet onder de druk en bezorgde zijn team een punt. Oranje- Zwart is nu de nieuwe koploper.

Comments (3)

  1. Dhr. Floris

    Strafcorner voor opzettelijk je voet uitsteken zonder een gele kaart??
    Of is die gele kaart niet uitgezonden?

  2. Iman Trafo

    Volgens mij hoort daar helemaal geen gele kaart bij. Bij het binnen de 23 meterlijn opzettelijk je voet uitsteken om een bal te stoppen is een strafcorner. Binnen de cirkel wordt het dan een strafbal.

  3. Natuurlijk hoort bij een opzettelijke overtreding en spelbederf want dat is het een gele kaart.

Reageer