OVK: Canadese-Karrington: “Ik zag geen reden om niet te komen”

Caashia Karrington moet HGC helpen bij de missie om play-offs af te dwingen met promotie tot naar hoofdklasse tot gevolg. De Canadese international werd kort geleden aan de selectie van coach-Peter Taylor toegevoegd. Karrington vertelt aan AD/Haagsche Courant over haar overstap.

Karrington was al eerder van plan om naar HGC te gaan, maar schoolverplichtingen hielden haar in Vancouver. Momenteel volgt ze lessen online zodat ze toch kan spelen met de Gazellen.

Het is geen toeval dat Karrington bij HGC speelt onder leiding van Peter Taylor. “Hij was coach bij Jong Canada, zag mij spelen en vroeg mij bij het team te komen,” aldus Karrington.

Behalve dat lijntje met Canada heeft de Wassenaarse club zelf ook Canadese connecties. Rob Schort, de assistent coach bij Canada heeft zelf jaren bij HGC gespeeld. “Hij vertelde me dat het hier geweldig is, een goede omgeving om hockey te spelen, met aardige mensen. Ik zag geen reden om niet te komen.”

Na dit seizoen moet Karrington weer huiswaarts om zich voor te bereiden met Canada op de jeugd-WK in Duitsland, misschien keert de international in het najaar weer terug als dit seizoen goed verloopt. “Ik heb het hier naar mijn zin. Ik ben nu een paar weken onderweg en begin langzaam te wennen aan het systeem. Ik voel een klik met die meiden.”

Reageer