OVK clubnieuws: Tilburg mikt op hoofdklasse – Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK clubnieuws: Tilburg mikt op hoofdklasse

Tilburg moet in 2016 met zowel een heren- als damesteam vertegenwoordigd zijn in de hoofdklasse.

Die ambitie sprak Jan Boelhouwer, voorzitter van de hockeyclub, uit tijdens een forumbijeenkomst over de toekomst van de fusieclub. “Een club met een ledenaantal als HC Tilburg hoort op dat niveau thuis”, zei Boelhouwer in het Koning Willem II-stadion in Tilburg.

Om dat doel te verwezenlijken wil Boelhouwer onder andere een hockeyacademie opzetten. Jonge talentjes uit de C- en D-jeugd uit de hele regio worden gescout en krijgen training bij HC Tilburg. “Dan profiteren alle clubs uit de regio. Lang niet alle talenten zullen de top halen. Die jongens en meiden keren beter terug bij hun club”

Comments (3)

 1. Hou toch op met kinderen onder de 16 naar clubs te trekken, laat ze lekker met hun eigen vriendjes in hun eigen omgeving spelen.
  De kans op de HK is 0,01 %, als ze echt goed zijn komen ze toch wel bovendrijven in de A-junioren.
  Die zgn “kleine” clubs doen het allemaal prima.
  Hoe ziek is dat hockey geworden??

 2. De woorden van de voorzitter zijn verkeerd opgeschreven.

  HC Tilburg heeft een Academy waarbij C&D talenten vanclubs uit de regio een kans krijgen extra te trainen op een hoog niveau. Ze blijven lid van hun eigen club.

  Hierdoor worden teams uit de regio sterker en hebben de teams van HC Tilburg dus meer tegenstand en dat is dan weer goed voor de opleiding van eigen teams.

  Wanneer spelers echt doorgroeien kunnen ze alsnog de overstap naar HC Tilburg maken.

 3. @Frank
  Dan is het wel heel verkeerd opgeschreven door de redacteur. Voor mij proeft het als ronselpraktijk. Pappie en mammie gaan echt niet wachten tot de A dat hun kind overstapt naar de club waar hij/zij al een paar jaar train, en dat geduld zal Tilburg evenmin hebben. Die willen de toppers als bij de C aan zich binden.
  Ik ben bang dat het eerste bericht de eerlijke versie was, en Frank’s inzending de politiek correcte versie voor extern gebruik.

Leave a Reply