OVK: De Snaijer: “Onze missie is promoveren, het liefst dit jaar”

De dames van Rotterdam hebben zondag een belangrijke zege behaald.  Op ’t Kopje won Rotterdam met 1-2 van Bloemendaal. Door deze overwinning staat de ploeg van coach Richard de Snaijer slechts één punt achter koploper HIC.

“Uit winnen bij Bloemendaal is zoals ze dat mooi zeggen: ‘altijd lastig’,” aldus de oefenmeester van Rotterdam.

De Snaijer vertelt dat in deze fase van de competitie elke wedstrijd telt. “Als je mee wil doen voor de play-offs moet je gewoon elke wedstrijd winnen.  In thuiswedstrijden moet dat lukken en een uit-duel is altijd mooi meegenomen.”

Rotterdam stond volgens De Snaijer in de eerste helft goed te hockeyen in het duel tegen de oranjehemden en heeft in het tweede bedrijf de wedstrijd op karakter binnengesleept. “Bloemendaal moest in de tweede helft iets forceren, ze gingen ‘pressen’ en dat deden ze erg goed. Doordat wij onze verdedigende taak goed oppakten hebben we weinig kansen weggegeven,” legt De Snaijer uit.

Door deze zege heeft Rotterdam goede zaken gedaan het hijgt in de nek van koploper HIC. De ploeg uit Amstelveen komt volgende week op bezoek bij de Rotterdamse club. “Dat wordt een hele mooie pot. Ik hoop dat beide coaches met een glimlach naar de wedstrijd kunnen kijken. Er zal veel strijd zijn en ik denk dat echt een fiftyfifty wedstrijd wordt.” De Snaijer geeft toe dat de kampioenspoule van de overgangsklasse een leuke competitie is: “Het gaat écht ergens om . Elke week gebeurt er weer wat. Iedereen kan van elkaar winnen en dat maakt de competitie zo interessant.”

Soms moet een team even een stapje terug doen naar de overgangsklasse om vervolgens het jaar daarop weer sterk terug te komen in de hoofdklasse. Zien we Rotterdam terug in de hoofdklasse volgend seizoen? “Het is dit jaar van niets naar iets gegaan. Het is een nieuw team en iedereen maakt stappen. Het proces verloopt goed en onze missie is om te promoveren naar de hoofdklasse, het liefst dit jaar. We zitten in de goede flow en alle puzzelstukjes beginnen op zijn plek te vallen. We zullen zien.”

 

Comments (2)

  1. Snaijer ouwe held!! jetzt geht’s los!!!!!!

    Succes met je missie 🙂

  2. Het zou een grap zijn als HCR promoveert. En ook erg tekenend voor de overgangsklasse. Het niveau moet omhoog

Reageer