OVK nieuws: Commissie tophockey HIC reageert op vertrek Justus

Begin deze week werd bekend dat Robert Justus na dit seizoen vertrekt bij HIC. De grondslag van zijn vertrek ligt hem in het verschil in inzicht met de commissie tophockey. Wat is dan dat verschil in inzicht? HIC Dames 1 is momenteel koploper in de competitie, dus je zou zeggen dat het inzicht van Justus effectief is, als dat het algehele doel is. Reden te meer om beide partijen te bellen.

Jeroen Derkx van de commissie tophockey HIC geeft aan dat de ambities van club onder andere liggen in het uitbreiden, er zal naar verwachting komende zomer een vijfde kunstgrasveld bijkomen.

“HIC is een gezellige vereniging, met veel aandacht voor de jeugd, waar naast een sociale ook een prestatiegerichte sfeer hangt” is dan ook het motto van de Amstelveense club.

“Een verschil van inzicht ligt inderdaad ten grondslag aan dit besluit van Justus. Tijdens gesprekken gedurende de winterstop is gebleken dat wij elkaar niet konden vinden wat heeft geresulteerd in het afscheid van Justus,” aldus Derkx.

Justus heeft ongetwijfeld de ambitie om met HIC door te stoten richting de hoofdklasse, maar hij was deze week niet bereikbaar voor commentaar en gaf aan: “Hier liever nog mee te wachten en zoveel mogelijk rust rond de groep te willen houden.”

“Wij benadrukken dat Robert Justus, tot nu toe en hopelijk naar het einde toe, een prima prestatie aan het neerzetten is met Dames I. Hockeyclub HIC wil Robert Justus bedanken voor zijn inzet,” zegt Derkx.

De commissie Tophockey is reeds begonnen met het zoeken naar een geschikte kandidaat voor de functie van trainer/coach Dames 1 voor komend seizoen. Voor dit profiel zoeken we een persoon die past bij hockeyclub HIC, haar doelstellingen en ambities.

 

Comments (7)

 1. Niet slim om een koning als Justus te laten lopen.

 2. @koning, ja want Justus heeft al vele grote dingen bereikt als coach.

 3. Inderdaad, kritiek hebben kunnen we allemaal!

 4. @admiraal, klopt jammer dat jij geen mening hebt

 5. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van Robert Justus. Knap wat hij nu doet met de dames van Hic. Ik ben benieuwd hoe ver ze zullen komen, en of de dames wel/niet met hem door wilden. Toch raar als je straks in de hoofdklasse staat met hetzelfde team, maar met een nieuwe coach… Wel gelijk een excuus

 6. Maarschalk

  de dames wilden niet met hem door, dat is de reden geweest. Hij is geen vrouwen coach – te veel onenigheid met het team. Verder doen ze het natuurlijk niet slecht, de vraag is altijd hoe lang ze het volhoden.

 7. Die dames daar bij HIC bepalen dus het beleid?
  Ik kan me ook nog een zelfde soort situatie herinnerren met dhr. Polliot?

Reageer