OVK nieuws: Heren HC Tilburg klaar voor koploper

De hockeymannen van HC Tilburg hervatten de competitie zondag met de zwaarst denkbare opgave. Koploper Hurley komt naar de Bredaseweg. De Amsterdammers verloren dit seizoen, inclusief vier duels in de promotiepoule van de overgangsklasse, nog geen wedstrijd.

Toch, met het motto ‘eens moet de eerste keer zijn’ in het achterhoofd en een prima voorbereiding in de benen, toont men bij Tilburg weinig ontzag voor de degradant uit de hoofdklasse. „Als we doen wat we met elkaar afspreken, discipline tonen en ons aan ons spelconcept houden, kunnen we van iedereen winnen”, zegt middenvelder Thijs van der Pant.

„Ook van Hurley.” De Tilburgers staan momenteel derde in de promotiepoule, met een achterstand van vijf punten op Hurley. Veel fouten kan het team van Roger van Gent zich dus niet veroorloven wil het zijn doel – eerste worden – verwezenlijken. „We hebben na carnaval een week met elkaar opgesloten gezeten in Barcelona, dat is een heel goed trainingskamp geweest”, klinkt Van der Pant zelfverzekerd. „We hebben daar goede gesprekken gehad en de puntjes op de ‘i’ gezet. Dat vertaalde zich naar onze oefenwedstrijden. Zoals afgelopen dinsdag: we verloren met 4-1 van hoofdklasser Oranje-Zwart, maar verbeteringen waren zichtbaar.”

Na de ternauwernood mislukte poging vorig jaar – Tilburg verloor in de play-offs van Den Bosch gaan Van der Pant en de zijnen opnieuw voor promotie naar de hoofdklasse. „Ik vind dat het team nog verder gegroeid is. Meer ingespeeld. Tactisch slimmer. We gaan meer uit van eigen kracht. Ook tegen Hurley.”

Comments (1)

  1. carla rutten

    super Juiste logo!

Reageer