OVK nieuws: Oswald Matheussens stopt bij heren KZ

De 31-jarige aanvaller, die afgelopen zomer al zijn aanvoerdersband afstond, kan niet langer voldoen aan de trainingsverplichtingen bij de Haagse overgangsklasser. Dit meldt het AD/Haagsche Courant.

“Het is niet meer te combineren met mijn werk,” aldus Matheussens, die werkt op een notariskantoor in Amsterdam en daar heel druk mee is. “In de eerste seizoenshelft is gebleken dat ik in de knel kwam met mijn afspraken. Ik kon vaak maar één keer per week trainen of kwam te laat. Het was moeilijk om dit besluit te nemen. Ik ben toch een verplichting aangegaan met dit team voor één seizoen, het is dan lastig halverwege te moeten stoppen.”

Het werd Matheussens in de winterstop duidelijk dat er geen andere keus was. “We hebben een aantal werkenden in onze spelersgroep. De eerste seizoenshelft is wat dat betreft een rommeltje gebleken. Op veel trainingen hadden we te weinig spelers. Tijdens het teamweekend hebben we besloten tot strengere regels. De afspraak is nu dat de werkenden minimaal twee keer trainen en anders alleen spelen uit noodzaak. Ik red dat niet. Uiteindelijk train ik toch om wedstrijden te spelen. En wat voor invloed kan ik nog uitoefenen als ik maar drie van de tien wedstrijden beschikbaar ben?”

Matheussens, die bij de Steenbokken drie jaar aanvoerder was, weet niet of hij helemaal met hockey gaat stoppen. “Sinds mijn zestiende heb ik in een eerste team gezeten. Ik ben vijftien jaar lang elke zondag onder de pannen geweest. Ik heb geen idee hoe het niet-hockeyen bevalt en wat ik  volgend seizoen ga doen.”

Comments (4)

  1. Haha dat zijn lekkere afspraken, als je daarna als trainer zegt dat je geen fitte spelers op kan stellen….

  2. Haha kijkje in de keuken van een club in de promotiepoule OVK. Op veel trainingen te weinig spelers, afspraken 2x per week trainen. De afdeling die toegang moet geven tot de HK. Topsport op HCKZ: tjonge, tjonge.
    Wat een blamage.

  3. He blamage, KZ moet roeien met de riemen die zij hebben !! Voorlopig telt alleen het resultaat. Denk jij dat dit de ideale situatie is voor de Topsport Cie van KZ?? Lekker makkelijk direct zo negatief. O ja de beste stuurlui enz.enz. Jij doet trouwens jouw naam eer aan ! Met sportieve groet

  4. Diederik, ik ben het eigenlijk wel met blamage eens. Het is bizar dat men bij KZ 2x mag trainen.

Reageer