OVK: Taylor: “Het ging gewoon net niet”

Zondag speelde HGC dames 1 thuis tegen Bloemendaal. De koploper verloor een beetje schlemielig van oranjehemden, 1-2. Bij HGC schortte het vooral aan een goede effectieve corner. De ploeg kreeg er maar liefst drie in de eerste vijf minuten van de wedstrijd, maar de Canadese aanwinst Caashia Karrington slaagde er telkens niet in om de bal krachtig op het vijandelijke doel te krijgen. Wat gebeurde er nou in die wedstrijd? “Haha, niet zoveel dus,” zegt HGC-coach Peter Taylor.

“We begonnen goed, zeker de eerste tien minuten. We kregen een paar strafcorners en de lijnstop zat er een keer goed bij, de keeper van Bloemendaal had ook een aantal goede reddingen,” legt Taylor uit.

In de twaalfde minuut brak Bloemendaal uit. HGC kreeg een keiharde counter om haar oren. Het was misschien wel de eerste keer dat de ploeg van Jorge Nolte in de cirkel verscheen en het was meteen raak. “Ze speelde goed en zij hebben snelle spitsen, erg gevaarlijk. ” In de tweede helft moest Bloemendaal meer verdedigen en HGC maakte nog de gelijkmaker. De oranjehemden kregen in de slotminuut een strafcorner en die was ook gelijk raak. “Wij waren wel ietsje beter, maar aan het einde van de dag maakt dat niets uit. De drie punten zijn voor hen.”

Het AD/ De Haagsche courant sprak van een falende strafcorner? “Wij hebben net zoveel voorbereiding gehad als alle andere teams en weinig tijd gehad om weer goed te oefenen. Ik vind wel dat je van de zes corners en minstens twee moet maken. Soms gaat het gewoon nét niet, dat kan de beste overkomen. Of ik me zorgen maak? Nee hoor, na de eerste wedstrijd niet. Als het drie wedstrijden achter elkaar zo gaat dan ga ik de druk wel opvoeren ja.”

Door het verlies tegen Bloemendaal kukelden de Gazellen zo vijf plaatsen naar beneden in de competitie. “Als je naar de stand kijkt lijkt het heel erg, maar het gat tussen de nummer één HIC en ons is maar drie punten. We zitten dus nog steeds in de race, ik maak me nog geen zorgen.”

Taylor moet toegeven dat de kampioenspoule een uiterst spannende competitie is. HIC heeft 10 punten, Runner-up Bloemendaal 8 en Klein Zwitserland, Rotterdam, HGC en Push 7 punten. Er kan dus nog van alles gebeuren.

Eerder in de competitie werd bekend dat Taylor volgend seizoen afzwaait bij de Haagsche club. “Ik heb nog met geen enkele club gesproken. Heb wel mijn naam laten vallen bij zoekende clubs. Voor nu ben ik bezig met HGC en waar ik volgend jaar naar toe gaan is voor latere zorg. Ik sta voor alles open, dus ik ben benieuwd wat het gaat brengen.”

Voor een overzicht van de stand in de kampioenspoule klik hier.

Reageer