OZ dames blameren bij HDM – Hoofdklasse Hockey Nederland

OZ dames blameren bij HDM

 

De hockeysters van Oranje Zwart hebben zichzelf gisteren een slechte dienst bewezen door in Den Haag met 1-0 te verliezen van hekkensluiter HDM. Rocío Ybarra maakte op slag van rust uit een strafcorner het winnende doelpunt.
Oranje Zwart weet de slechte reeks maar niet te doorbreken. De laatste overwinning dateert alweer van een maand geleden (2-5 bij Pinoké). Door deze vijfde nederlaag haakt de ploeg uit Eindhoven voorlopig af in de strijd om de tickets voor de play-offs. En dat terwijl de competitie in de hoofdklasse dit seizoen juist zo open ligt. Oranje Zwart heeft onlangs de ambitie om in de topvier te eindigen nog hard op uitgesproken, maar meet deze slechte reeks moet het deze ambitie voorlopig laten varen.
De ploeg van coach Ageeth Boomgaardt blijft achtste staan met elf punten uit tien wedstrijden. Nummer vier Laren – waar OZ een week geleden thuis nog gelijk tegen speelde (1-1) – heeft zes punten meer.
Foto: Hamperium Photography

Comments (7)

 1. De kop van dit artikel doet tekort aan de prestatie van hdm!
  Bij hdm kwam eindelijk eruit wat al een aantal wedstrijden in het verschiet leek te liggen: een prima teamprestatie en een verdiende overwinning!

 2. Ja inderdaad! Wat is dat toch altijd? Waarom is het altijd een misstap als een lager team een wedstrijd wint. Dat is best wel een negatieve instelling. Geef een lager team gewoon eens een compliment en schrijf het stuk van dat team uit! Gaat de berichtgeving een stuk leuker worden want het is gewoon knap van HDM!

 3. Onzin, nieuws is dat oz er niks van bakt en zelfs verlies van hdm.

 4. Beetje kort door de bocht. Ze staan niet waar ze horen te staan en hebben ook wat pech gehad. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en alles staat dicht bij elkaar, heel leuk voor de competitie dus. Ik ben benieuwd. Verder gewoon een knappe overwinning van HDM.

 5. Beetje kort door de bocht. Ze staan niet waar ze horen te staan en hebben ook wat pech gehad. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en alles staat dicht bij elkaar, heel leuk voor de competitie dus. Ik ben benieuwd. Verder gewoon een wanprestatie van OZ.

 6. Kijk naar het commentaar van Ageeth Boomgaardt op hockey.nl: “We hebben gespeeld tegen een team dat wilde knokken voor elke meter en als een sterk collectief heeft geopereerd. HDM verdiende de overwinning. Het was bij ons allemaal net niet, en dat leidde tot een nederlaag.”.
  Klasse-commentaar want zo was het precies.

 7. Precies, een wanprestatie tot dusver dus, van een team met louter, oud-internationals, internationals en jeugd internationals die ook nog is lang bij elkaar zijn.

Leave a Reply