OZ met winst op De Terriërs de winterstop in

De Eindhovense hockeysters van Oranje Zwart hebben de eerste seizoenshelft in Heiloo afgesloten met een 2-4 overwinning op De Terriërs.

Laura Nunnink maakte al in de tiende minuut de openingstreffer. Frederique Derkx verdubbelde op het zandveld de score uit een strafcorner. Niet veel later maakte spits Marlies Verbruggen er 0-3 van. Nog in de eerste helft scoorde Emma Driehuis namens De Terriërs.
Na de pauze zorgde Lise Donkersloot uit een strafcorner voor de aansluitingstreffer van de hekkensluiter. Pas twee minuten voor tijd schoot OZ-aanvoerster Tina Bachmann (strafcorner) de bevrijdende 2-4 binnen. Het is voor de Eindhovense ploeg de eerste overwinning sinds 14 oktober.
Oranje Zwart komt door deze zege op vijftien punten uit dertien wedstrijden. De equipe van de coaches Ageeth Boomgaardt en Kai de Jager bezet daarmee de achtste plaats in de hoofdklasse. Het gat met de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen nog recht geeft op play-offs, bedraagt liefst acht punten.
Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (9)

 1. Wedstrijd gezien. Terriers was veel beter dan OZ, meer kansen, leukere spelopvatting. OZ vond ik een dramatische ploeg met een vreselijke aanstellerige Bachman, die zoals op Hockey.nl te zien is ook nog Fuck you roept naar publiek Terriers met een middelvinger erbij.

 2. Zal toch wel als een reactie op iets zijn.
  waarmee ik het niet goedkeur natuurlijk

 3. De Terriers een paar keer gezien dit seizoen maar het is echt niet veel. Weinig hoofdklassewaardige hockeysters maar een team wat voor elkaar vecht. Super leuk zo’n sprookje maar staan wel terrecht op de 12de plek.

 4. Wedstrijd ook gezien en OZ heeft het professioneel uitgespeeld. Terriers 2e helft inderdaad beter maar ze maken de kansen niet. 1e helft OZ terecht op voorsprong. De speelster van Terriers zaten overigens ook heel veel te zeiken op de scheidsrechters. publiek waardeloos daar. Dat noem je niet eens sportief, de opmerkingen die over en weer worden geschreeuwd naar speelsters in het veld is absurd.

 5. Ben het met sprits eens, er zijn te weinig hoofdklassewaardige speelsters maar het is wel echt een team. Ik word zelf soms een beetje moe van dat de Terriers weleens vaker vinden dat zij verdienden te winnen. Als je de goals niet scoort, houdt het op klaar.
  OZ is gewoon een stuk professioneler en heeft individueel ook meer kwaliteit.

 6. Terriers fan

  Terriers was 10x beter scheidsrechters waren weer eens waardeloos! Hoeveel geld hebben ze gekregen van OZ?! Terriers publiek is geweldig! En vorig seizoen stond Terriers laatste in de promotie poule van de ovk in de winterstop en toen hebben ze toch de playoffs om promotie/degradatie gehaald, dat gaat nu zeker weer lukken! Succes meiden!

 7. @Terriers fan, verder wel alles goed met je? wat een kansloze reactie geef je namelijk.

 8. @terriers fan: Misschien vind u het publiek fantastisch maar het is verre van sportief! dat is alles.

 9. Terriers fan

  @tim het publiek was gewoon weer eens opgefokt ovet het feit dat de scheidsrechters weer eens tegen zaten(dat is natuurlijk geen reden waarom je wedstrijd verliest dat scheidsrechters tegenzitten)

Reageer