Pasha Gademan opvolger Alex Verga bij Almere

Pasha Gademan heeft besloten een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan en wordt de nieuwe hoofdcoach van Almere Heren 1. De 29-jarige centrale verdediger van de club volgt hiermee Alex Verga op, die eerder dit seizoen bekendmaakte te stoppen als hoofdverantwoordelijke van het vaandelteam.

“De club is enthousiast dat een opvolger voor Alex Verga, uit de eigen Almeerse school gevonden kon worden. Almere en Pasha Gademan gaan een tweejarige verbintenis aan, met als uitgangspunt dit nog vele jaren voort te kunnen zetten”, meldt het persbericht van Almere.

Kind van de club

Gademan is een kind van de club en begon op zesjarige leeftijd in de F-jes van Almere en debuteerde als 16-jarige in het eerste team. Na een aantal seizoen in Heren 2 en een kort uitstapje naar HBS keerde hij drie seizoenen geleden terug bij Almere. Met de club promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse. Op 3 juni speelt Almere het eerste duel in de play-outs voor lijfsbehoud op het hoogste niveau.

Op 14-jarige leeftijd zette Gademan zijn eerste stappen als trainer/coach van verschillende jeugdteams bij Almere. Gademan won onder meer met Almere JA1 de landstitel, het team waar zijn huidige teamgenoten in het vaandelteam Jonas de Geus, Daan Dekker, Daniel de Haan en Deegan Huisman onderdeel van uitmaakte. Ook was hij drie seizoenen coach van Pinoké JA1.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (1)

  1. Calimero

    Prima logische keuze. Succes Pasha!!

Reageer