Paumen sleept Hockeysters Den Bosch naar landstitel

Foto © Gerrit van Keulen

De hockeysters van Den Bosch mogen hun 13e kampioensbeker in 14 jaar tijd in de prijzenkast zetten. In de verlenging was het Maartje Paumen die de golden goal via een strafcorner binnenpushte en daarmee tegenstander Laren van een derde finaleduel afhield.

Laren startte de wedstrijd een stuk sterker dan afgelopen zondag, wat resulteerde in een vroeg doelpunt. Via Wieke Dijkstra en Julia Müller controleerde Kim Lammers de bal knap en tikte vervolgens koelbloedig de 0-1 binnen. Den Bosch kwam in de eerste helft niet tot scoren toe, hoewel de regerend landskampioen drie strafcorners kreeg.

De tweede helft nam Den Bosch de regie in handen en werd Laren voortdurend met de rug tegen de muur gezet. Laren kon daardoor bijna niets anders doen dan zich beperken tot afbraakhockey. Puur op wilskracht en vechtlust leken de hockeysters uit het Gooi de Bossche walk-over te overleven, totdat spits Sabine Mol, die in de halve finale met haar doelpunt Amsterdam in de laatste minuut uitschakelde, drie minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord zette en daarmee een verlenging afdwong.

Het was weer Mol die beslissend was voor de geel-zwarten, want door een sterke individuele actie lokte de oud-speler van Push de winnende strafcorner uit. Strafcornerspecialiste Maartje Paumen diende onder grote spanning Laren de nekslag toe door de bal rechts langs Laren-keepster Joyce Sombroek te pushen. Ironisch, want hoewel de international in de reguliere competitie de topscorerslijst met 43 doelpunten aanvoert, wilde het in de play-offs maar niet lukken en stond de teller slechts op één.

De hockeysters van Laren kunnen zich nog revancheren, want beide ploegen staan vrijdag 10 juni weer tegenover elkaar, maar dan in de ECCC.

Den Bosch – Laren 2-1 (na verlenging)
6. 0-1 Kim Lammers
67. 1-1 Sabine Mol
75. 2-1 Maartje Paumen (sc)

Comments (5)

  1. Den Bosch gefeliciteerd!

  2. Wat een slordigheid weer met de naam Dijkstra. Op hockey.nl stond dat Den Bosch de titel prolongeerde… Naar mijn weten was Den Bosch vorig jaar geen kampioen, toch? Berichtgeving weer lekker scherp dit weekend…

  3. Jawel, Den Bosch was vorig jaar ook landskampioen. In 2008/2009 was het Amsterdam dat won van Den Bosch in de finale.

  4. De naam van Wieke en Marieke Dijkstra wordt heel vaak verwisselt,dat zie je ook vaak op de diverse fotosite´s en inderdaad is dit heel slordig. Zeker van een hockeysite zou je beter moeten verwachten.

    @Le Roi Was het maar waar dat Den Bosch vorig jaar geen kampioen is geworden,maar helaas pakte ze vorig jaar de titel gewoon weer terug en dit jaar prolongeerde ze hem. Hopelijk is 13 stuks voor hen een ongeluks-aantal en blijven ze de komende jaren hierop steken.

  5. Ze doet het toch elke keer weer he! Heel veel respect voor Maartje! Ze is altijd rustig op deze belangrijke momenten. Zeer knap. Gefeliciteerd Maartje en Den Bosch…….

Reageer