Persbericht KNHB: H.C. Tilburg blijft in Overgangsklasse

Na overleg tussen de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en H.C. Tilburg heeft het bestuur van H.C. Tilburg besloten dat haar Heren 1 blijft spelen in de Overgangsklasse in het seizoen 2012-2013. H.C. Tilburg wil het risico niet lopen dat bij een eventueel geslaagd hoger beroep van de KNHB, zij alsnog uit de Hoofdklasse zal worden genomen. Ook het spelen in de Overgangsklasse is dan geen mogelijkheid meer, omdat deze competitie dan al geruime tijd gaande is.
Het bestuur van de KNHB is van mening dat een hoger beroep een gerede kans van slagen heeft, onder meer gezien het eerdere advies van Professor van der Ploeg, die gespecialiseerd is in Verenigingsrecht. De KNHB is door de Hoofdklasse clubs gevraagd controle uit te voeren op de speelgerechtigdheid van spelers. Door de uitspraak maakt de KNHB zich zorgen over het uitblijven van deze controlefunctie. De komende weken zal het bestuur van de KNHB besluiten of zij in hoger beroep gaat.
Als gevolg van de uitspraak van de Rechtbank Utrecht, welke uitspraak direct moet worden uitgevoerd, moeten de play-offs wedstrijden tussen H.C. Tilburg en H.C. ’s-Hertogenbosch geacht worden niet te zijn gespeeld. Dientengevolge vervallen ook de opgelopen kaarten in de bewuste play-off wedstrijden.
De wedstrijd tussen H.C. Tilburg en H.V. Victoria die werd uitgesteld omdat H.C. Tilburg en de KNHB nog met elkaar in gesprek waren, is verplaatst naar woensdag 31 oktober om 20.30 uur te Tilburg.
Op woensdag 29 augustus jl. oordeelde de Rechtbank dat het artikel B.8.5.j van het Bondsreglement van de KNHB niet rechtsgeldig is. In haar uitspraak concludeert de Rechtbank dat de KNHB het besluit van vorig seizoen om drie punten in mindering te brengen bij Heren 1 van H.C. ‘s-Hertogenbosch dient terug te draaien. Hierdoor komt H.C. ‘s-Hertogenbosch op plaats negen en S.C.H.C. op plaats tien in de eindstand van de Rabo Hoofdklasse seizoen 2011-2012. Als gevolg van de uitspraak van de Rechtbank Utrecht heeft het bestuur van H.C. Tilburg aan de KNHB gevraagd of zij met haar Heren 1 rechtstreeks toegang diende te krijgen tot de Hoofdklasse voor het seizoen 2012-2013, danwel alsnog de play-offs dient te spelen tegen S.C.H.C. in de samenstelling van de teams zoals die in het vorige seizoen gold. De KNHB heeft aan HC Tilburg kenbaar gemaakt niet aan de verzoeken van HC Tilburg te zullen voldoen.

Comments (14)

 1. Pure chantage van de KNHB. Als jullie (Tilburg) doorzetten, zetten wij ons beroep door en zullen jullie dan uit de competitie nemen! Dat risico wilde Tilburg natuurlijk niet nemen. Nu Tilburg berust heeft zal de KNHB het beroep waarschijnlijk niet doorzetten, anders wel! pure chantage dus van de KNHB!

 2. @hobbeltje,hou toch op op basis van wat verdient Tilburg die plek in HK? Vanwege het feit dat ze tegen de verkeerde club speelden? Dan hadden ze toen onder protest moeten spelen en niet maanden later proberen via de juridische weg toegang te krijgen tot de HK. Gewoon dit seizoen op het veld via prestaties laten zien .

 3. Kan zijn, maar het blijft chantage van de KNHB om Tilburg te dwingen af te zien van haar eis! Los van het feit of die eis terecht of niet terecht was.
  “Als jij niet ophoudt te zeuren, zullen we je wel weten te pakken!”

 4. Als Tilburg van mening is dat zij zich zouden handhaven in de Hoofdklasse is het een peuleschilletje om Kampioen te worden in de Overgangsklasse !!Wel erg gemakkelijk om alles maar op de Bond af te schuiven. Als Tilburg gewonnen had van Den Bosch wat was er dan gebeurd ?? 7-0 geeft toch wel een verhouding aan met nummer 10 van de HK !!

 5. als, als, als….. feit is en blijft dat als Tilburg doorgezet zou hebben de KNHB Tilburg ongenadig hard terug zou hebben gepakt. dus… blijft het chantage!
  “Als jullie doorzetten, zetten wij ons beroep voort en zullen wij jullie, als wij winnen en natuurlijk winnen wij, want wij winnen altijd, uit de competitie nemen, ongeacht wat voor problemen dat in de hoofdklasse gaat veroorzaken. Dus kies maar eieren voor je geld!”
  En dus bezweek Tilburg onder die druk! De KNHB heeft in deze affaire vanaf het begin fout op fout gestapeld, zonder een keer toe te geven! Arrogantie ten top!

 6. @hobbeltje, er is maar 1 feit en dat is dat Tilburg een overgangsklasset is.

 7. @hobbeltje, Tilburg had tijdens de playouts stelling moeten innemen en niet maanden later gaan janken.
  Gewoon in de Ovk laten zien dat je beter bent dan de rest

 8. Tilburg is door de KNHB met de rug tegen de muur gezet. Volledig eens met H. dat er sprake is van puur maffioos gedrag. Wat is dit voor een bond die er dergelijke praktijken op na houdt ?
  Het gaat hier absoluut niet om waar Tilburg al dan niet recht op heeft, maar de wijze waarop men in Bunnik denkt dit soort zaken te moeten beslechten.
  Schorumachtig, er is helaas geen ander woord voor.

 9. @expat, wat een bullshit, Tilburg had tijdens de playouts stelling moeten innemen en niet maanden later op een verhaal van DB mee willen liften

 10. Joop, gezien je reactie, ontgaat je overduidelijk de inhoud van mijn bijdrage. Helaas, volgende keer beter.

 11. @Expat
  Als Tilburg met zo’n belachelelijk verzoek komt, is het dan gek als men met gelijke munt krijgt terugbetaald?
  Mag Tilburg te laat wakker worden en voordeel willen behalen van een rechterlijke uitspraak die haar niet rechtstreeks regardeerde en moet de bond dan altijd maar “koninklijk” blijven ?

 12. @expat, jij denkt dat het bondsbureau nog steeds in Bunnik staat dus we moeten je maar niet al te serieus nemen

 13. Yankee, ik weet niet of het verzoek van Tilburg zo belachelijk is. Het bestuur van Tilburg heeft mijns inziens de verplichting om dit aanhangig te maken, daar is men bestuur voor van een vereniging. Met in het achterhoofd dat men tegen SCHC ogenschijnlijk meer kans had gehad, ik begrijp het wel. Ik vind de oplossing, en ook hoe deze weer gecommuniceerd is door de KNHB, niet chique. Waarvan akte.
  Joop, ik ben al jaren weg uit Nederland, Bunnik en Nieuwegein zijn niet hetzelfde ? ach god…, je manier van communiceren verraadt je afkomst, van harte:)

 14. @expat, volgens mij is met mijn communiceren niet veel mis, je kan je beter op je eigen kennis storten want daar ontbreekt het nogal aan je wil stoer meepraten en weer niets eens dat de knhb in Nieuwegein zit .

Reageer