Peter Kalfsterman na dit seizoen weg bij Voordaan

Peter Kalfsterman vertrekt aan het einde van het seizoen bij de hockeyers van Voordaan. De coach is dan drie jaar actief geweest in het Groenekanse bos. Het is zijn eigen besluit om te stoppen: “na drie jaar is het goed voor het team dat er iemand anders voor de groep komt te staan, met nieuwe ideeën en frisse trainingsmethodes.

Voordaan is nog volop in de race voor behoud in hoofdklasse en dit doel blijft dan ook ongewijzigd. “Een-na-laatste worden en via de play-outs in de hoofdklasse blijven zou fantastisch zijn”, aldus de coach. “We doen het tot nu toe goed, beter kon eigenlijk niet.”

Onder Kalfsterman kent Voordaan een succesvolle periode. In zijn eerste seizoen werd de club derde en vorig jaar promoveerde Voordaan voor de tweede keer in de historie naar de hoofdklasse, dankzij het kampioenschap in de overgangsklasse. De Groenekanse club won dit seizoen tot nu toe twee keer (thuis van plaatsgenoot SCHC en Oranje Zwart) en speelde gelijk tegen Den Bosch. “Ik heb de afgelopen 2,5 jaar met ongelooflijk veel plezier gewerkt op Voordaan en daar verandert het komende half jaar niets aan.”

Zowel bij klassebehoud als bij degradatie denkt Kalfsterman dat het beter is om te stoppen. “Als we erin blijven, moet Voordaan een nieuwe stap maken om structureel hoofdklasser te worden. Daar is zeker drie jaar voor nodig en zes jaar is voor mij als coach te lang bij een club. Als we degraderen, moeten we opnieuw kampioen zien te worden in de overgangsklasse, en dat hebben we al eens samen meegemaakt dus dat is niets nieuws.” Kalfsterman heeft nog geen plannen voor volgend seizoen: “Ik wil zeker blijven coachen en sta open voor iets nieuws.”

Voorzitter Thijs Linssen van Voordaan onderstreept de succesvolle periode onder coach Kalfsterman. “Ik denk dat Peter trots mag zijn op de resultaten. Er staat inmiddels een jonge maar vooral stabiele en gedegen ploeg, die laat zien waartoe een sterk collectief in staat is. Uiteraard is dat mede een verdienste van Peter en de rest van het begeleidingsteam. En vanzelfsprekend blijft er voor dit lopende seizoen nog de doelstelling om niet automatisch te degraderen. Samen met Peter houden we deze ambitie voor deze tweede seizoenshelft uiteraard overeind.”

De tweede helft van het seizoen begint voor de heren van Voordaan op 24 februari met een thuiswedstrijd tegen Laren.

 

Reageer