Petermeijer: “Niet heel gek dat dit dan gebeurt”

Floris Quak ontbrak afgelopen zondag in de selectie van HDM. De spits is mogelijk voor de rest van het zaalseizoen uitgeschakeld nadat hij vorige week tijdens een oefenwedstrijd tegen Rotterdam door een voormalig ploegmakker keihard op de linkerhand werd geraakt.

Het leek wel of Quak zondag met een witte bokshandschoen rondliep, zo dik ingepakt is zijn linkerhand momenteel. Uitgerekend Rotterdam-aanvaller Timmo Kranstauber, de man met wie hij jarenlang actief was op het hoogste zaalniveau, is er verantwoordelijk voor dat Quak een week of drie, vier niet meer in actie kan komen. “Het is balen natuurlijk. Ik heb jaren met Timmo samengespeeld en ken hem goed,” aldus Quak. “Ik wist ook dat hij bij die actie een bepaalde kant op ging draaien, waardoor ik hem wilde blokken. Toen werd ik vol op mijn hand geraakt.”

De kans is groot dat Quak dit zaalseizoen niet meer binnen de balken komt voor de Hagenaars, al hoopt hij uiteraard op het tegenovergestelde. “Misschien kan ik nog één of twee wedstrijden meedoen als we de play-offs halen.”

Coach Marijn Petermeijer baalt flink van het wegvallen van de ervaren aanvaller. “Het is een groot verlies. Floris beschikt zowel in offensief als defensief opzicht over veel kwaliteiten voor onze ploeg in de zaal.”

Het is overigens niet de eerste gebroken hand dit zaalseizoen in hoofdklasse. “Het is geloof ik iets van de zesde handbreuk die ik heb gezien. Bij het zaalhockey zit je continue laag en op dit niveau wordt er keihard gepusht. Het is dus niet heel gek dat dit dan gebeurt.”

Bron: AD/Haagsche Courant

Comments (4)

  1. Niet gek dat dit gebeurd???? In Duitsland ligt het tempo toch wat hoger en wordt er zeker harder gepusht! Daar worden niet zoveel handjes gebroken en daar hebben ze wel het niveau om elkaar heel te laten.

    In nederland gaat het onderling dus al te snel en kunnen we hier het niveau dus eigenlijk al niet aan..

  2. Niveau kwestie? Misschien bent u even vergeten dat HDM vorig jaar gewoon in de Europese top mee draaide in de Europa Cup finale? Zowel Quak als Kranstauber waren daarbij aanwezig…

  3. “europese top”… zullen we dat op sub top houden….
    De duitsers dat is top, de rest stelt niet zo heel veel voor. Misschien een paar uit polen en oostenrijk. Misschien dat Tigges leuk mee kan. Maar ga dat toernooitje niet vergelijken met de top aub..

  4. Frons, ik hoop dat je dicht bij Duitsland woont en dat je daar blijft.

Reageer