Pien Sanders: ‘Moeten tevreden zijn met de drie punten’

De dames van Den Bosch opende zondag de jacht op de twintigste landstitel met een 3-1 overwinning in en tegen Huizen. Ondanks de zege op de eerste speeldag in de Hoofdklasse was men aan de Bossche kant niet tevreden. “Het kan zeker heel veel beter”, zegt Pien Sanders.

“Het was natuurlijk wel de eerste wedstrijd. Dat kon je aan onze kant zeker zien. Je kan een eerste wedstrijd op twee verschillende manieren beginnen: je speelt heel goed of je speelt zoals wij hem hebben gespeeld”, gaat Sanders verder.

Kaas van het brood eten

“We kregen best veel kansen. Maar omdat we die niet hebben benut, komen zij de tweede helft eigenlijk best wel prima in de wedstrijd en laten wij het een beetje gaan. We lieten ons een beetje het kaas van het brood eten. Zij waren feller. Dat moet de volgende wedstrijd zeker beter. We hebben wel drie punten, dus daar moeten we tevreden mee zijn.”

Den Bosch kende op de openingsdag een prima start tegen Huizen. Al na twee minuten rondde Lieke Hulsen goed voorbereidend werk van Maartje Krekelaar af. Het was het begin van een periode waarin Den Bosch geen echte grote kansen creëerde, maar wel Huizen in de greep had.

Doelpunt Welten in overtal

Pas na rust werd de score verdubbeld. Het doelpunt was bijna identiek aan de openingstreffer. Dit keer rondde Lidewij Welten een voorzet vanaf rechts af. Op dat moment stond Huizen in ondertal na een gele kaart voor Mascha Heemskerk.

Daarna waren Joosje Burg, Pleun van der Plas en Frédérique Matla dichtbij een derde Bossche treffer. In het vierde kwart gooide Welten na een prima individuele actie het duel definitief op slot: 0-3. Vlak voor het eindsignaal scoorde Kaya Lücker met een tip uit een strafcorner voor Huizen nog tegen.

Hersenschudding

Het duel met Huizen was voor Sanders ook een persoonlijke overwinning. Vanwege een hersenschudding moest ze het succesvolle WK van de Oranjedames aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels is Sanders zo goed al hersteld van het fysieke ongemak.

“In de eerste week dat ik ging hockeyen, voelde ik wel dat er iets met mijn hoofd was gebeurd. Ik had geen hoofdpijn ofzo, maar mijn hoofd was net wat zwaarder. Ik voel mij nu goed en heb ook geen duizelingen meer. Ik hoop volgende week dat ik weer een beetje vol mag gaan meetrainen.”

Het boek sluiten

“Over een weekje, als ik die dubbeltrainingen heb afgewerkt en ik dan helemaal geen pijn ervaar, denk ik, en dat spreek ik voorzichtig uit, kan ik het boekje hersenschudding dicht kan slaan”, zegt Sanders.

Reageer