Pinoké-coach Bonnet: “De wedstrijd duurde één helft”

Foto © Proshots

Je zou kunnen zeggen dat het woensdagavond ging om een ticket voor de play-offs. Want de nummer vier, Amsterdam, kwam bij de nummer vijf, Pinoké, op bezoek. De stemming was hooggespannen in het Amsterdamse bos, het ging ergens om. Er was dan ook bij aanvang van de wedstrijd geen millimeter ruimte meer over voor het toestromende publiek dat in grote getale was afgekomen op de burenruzie.

De wedstrijd begon meteen spectaculair met van beide kanten veel aanvallend hockey, snelle acties en veel mooie scoops. Maar ook al wisselden de verdedigers Taekema en Reid-Ross de hoge ballen om beurten af, het was de Oranje-international die de battle won. Want na vijf minuten opende Santi Freixa, die met griep alsnog de sterren van de hemel speelde, de score uit zijn scoop. Diezelfde Taekema mocht daarna zelf de score verdubbelen uit een strafcorner en nog geen minuut later zette Mirco Pruyser (foto) de 0-3 op het scorebord. Binnen 25 minuten leek de burenstrijd gewonnen door de rood-witten.

Pinoké deed nog wel wat terug door een doelpunt van Caspar Phijffer en gaf daarmee zijn ploeg nog een sprankje hoop. Maar Steven Ebbers maakte op slag van rust een einde aan de illusie via een prachtige aanval.

Klaas Vermeulen maakte in de tweede helft, die een stuk minder aantrekkelijk was, via een mooie actie van Valentin Verga het vijfde en beslissende doelpunt. Pinoké-verdediger Reid-Ross redde drie minuten voor tijd slechts de eer met een backhand schot: 2-5.

“De wedstrijd duurde maar één helft, daarin is het beslist. De tweede helft deed er niet meer toe”, zo zei Pinoké-coach Giles Bonnet na afloop van de wedstrijd. De Zuid-Afrikaan was niet te spreken over het werk van zijn verdediging. “We startten dramatisch met twee grote fouten achterin. Amsterdam heeft onze verdediging met hun kwaliteit verslagen. Normaal gesproken spelen we beter. Zondag tegen Bloemendaal waren we nog erg goed. Maar we maakten nu te veel fouten en dan is Amsterdam genadeloos.”

Op de vraag hoe Bonnet na de nederlaag denkt over het halen van de play-offs, reageert de oefenmeester: “Het is bij ons nooit een discussie geweest of we de play-offs gingen halen. Dat heeft de media gedaan. Wij willen alleen maar presteren tegen de topploegen en in hun spoor blijven.”

Het wordt na de nederlaag voor Pinoké echter wel lastiger om in dat spoor te blijven. Vooral omdat de gehele top 4 woensdag wist te winnen. Zondag kan Pinoké in ieder geval al zijn schroom van zich afspelen in de thuiswedstrijd tegen HGC.

Reageer