Pinoké doet goede zaken bij HGC

De hockeyvrouwen van Pinoké hebben zondagmiddag met een minimaal verschil gewonnen van HGC. Het team van coach Etienne Spee won met een 0-1 in Wassenaar door een doelpunt van Australisch international Nicole Arrold. Het doelpunt viel na een half uur uit een strafcorner.

Beide teams creëerden weinig kansen in de eerste helft. Toch was coach Spee tevreden over het begin van zijn team. “We begonnen de wedstrijd goed, maar daarna vielen we terug. En in de tweede helft moesten we nog oppassen dat we de overwinning niet uit handen gaven. Het belangrijkste vind ik de drie punten en of het terecht is, laat ik in het midden.”

De coach werd overigens vlak voor tijd naar de tribune gestuurd door de scheidsrechter. “Ik gaf commentaar op de leiding, maar de scheids vond dat ik niet moest zeuren op de details van de wedstrijd. Na mijn mening wordt een wedstrijd als deze beslist door details en dat zij ik tegen de scheidsrechter, waarop ik vervolgens naar de tribune moest.”

Aanvoerdster van Pinoké, Fleur van Eldik, was blij met de overwinning en ziet haar ploeg stijgen op de ranglijst. “We kunnen weer wat naar boven kijken. Ons doel is om niet te degraderen en ik denk dat wij in de middenmoot kunnen eindigen.” Pinoké staat door de overwinning nu op de zevende plaats met elf punten uit negen duels.

Bron: RTV N-H

Reageer