Polkamp: “Dat was best wel frustrerend”

Voor de winterstop was Sophie Polkamp de laatste twee wedstrijden niet meer inzetbaar wegens een rugblessure. Amsterdam zou pas weer in de tweede seizoenshelft een beroep kunnen doen op de verdediger.

Hoe gaat het nu? “Het gaat eigenlijk heel goed. Heb in de winterstop veel getraind, voornamelijk veel kracht en dat begint zich nu uit te betalen.”

Gisteravond speelde Amsterdam Dames 1 een oefenpotje tegen jongens B  (3-0 gewonnen) om het een en ander uit te proberen. Heb je meegedaan? “Ja, maar niet veel. Het was de eerste keer sinds mijn blessure dat ik weer een wedstrijd heb gespeeld en de minuten die ik heb gemaakt gingen heel goed.”

Twitter

 

Heb je met Willemijn Bos samen getraind? “Nee, dat was eigenlijk een grapje. Begin februari mocht ik alweer hockeyen, maar er was geen enkel hockeyveld beschikbaar. Dat was best frustrerend.”

Zondag drie maart speelt Amsterdam de derby tegen Hurley en Polkamp ziet haar rentree positief in. “We hebben nog een aantal trainingen en we moeten het per training bekijken. Het gaat nu heel goed en ik zie het positief in, maar durf er eigenlijk niets over te zeggen. We zullen zien hoe het loopt.”