Preview HK (D): Koploper Den Bosch ontvangt Amsterdam – Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (D): Koploper Den Bosch ontvangt Amsterdam

In de Hoofdklasse werken de dames een dubbelweekend af. Op vrijdag reist Amsterdam af naar regerend landskampioen en koploper Den Bosch voor een treffen op de negende speeldag. In het Amsterdamse Bos speelt Hurley tegen Laren. Onderaan de ranglijst staat het belangrijke duel tussen Groningen en Bloemendaal op het programma.

Den Bosch-Amsterdam

De absolute kraker tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Beide ploegen hebben na acht speeldagen de maximale score. Amsterdam stond na de eerste speeldag bovenaan, een positie die Den Bosch vanaf de tweede speeldag heeft overgenomen. Het gat met nummer drie Hurley bedraagt inmiddels acht punten. Den Bosch heeft de meest productieve ploeg (29) en incasseerde de minste tegentreffers (3). Amsterdam volgt de Bossche formatie op de voet met de doelcijfers 28-5. Vorig seizoen eindigde het duel in nipte overwinning voor Den Bosch (1-0). In Amsterdam werd er niet gescoord. De laatste competitienederlaag van Den Bosch dateert van 2015, toen was Amsterdam te sterk.

Hurley-Laren

Hurley is op dit moment de verrassende nummer drie in de Hoofdklasse. De ploeg is al drie duels op rij ongeslagen en verloor thuis alleen van SCHC (1-3). Laren daarentegen behaalde uit de laatste twee wedstrijden nul punten. Door de nederlaag afgelopen weekend tegen hdm (0-1) zakte de ploeg van de derde naar de zesde plaats. Laren speelde dit seizoen vier uitwedstrijden. Het won er twee, speelde er een gelijk en verloor er slechts één tegen Den Bosch.

Groningen-Bloemendaal

Groningen-Bloemendaal is de topper in het rechterrijtje van de ranglijst. Met zes punten staat Bloemendaal op een keurige negende plaats. De druk in het duel ligt bij Groningen, dat met een punt hekkensluiter is in de Hoofdklasse. Als de ploeg van coach Marc Materek Bloemendaal niet uit het oog wil verliezen dan moet er worden gewonnen. De laatste overwinning van Groningen in de Hoofdklasse dateert van vorig seizoen toen MOP werd verslagen (5-1). En afgelopen seizoen wist de ploeg ook niet te winnen van Bloemendaal. Thuis eindigde het duel in 1-1 en op ’t Kopje werd met 1-0 verloren. De verwachting is dat ook nu de doelpunten schaars zullen zijn. Beide ploegen scoorden dit seizoen elk slechts zes keer.

Kampong-SCHC

Het is een duel tussen twee ploegen voor wie het seizoen nog niet volgens plan verloopt. Kampong staat op een achtste plaats en SCHC is vijfde. SCHC speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen Oranje-Rood, maar won in de laatste drie duels slechts een keer. In uitduels was de Bilthovense formatie pas een keer succesvol. De 1-0 winst op Bloemendaal betekende voor Kampong pas de eerste overwinning in vier wedstrijden. In eigen huis wist de Utrechtse ploeg nog geen duel te winnen. Afgelopen seizoen had SCHC weinig moeite met Kampong. Zowel de thuis- (4-0) als de uitwedstrijd (4-1) werd met ruim verschil gewonnen.

Huizen-Oranje-Rood

Huizen heeft in eigen huis nog geen enkel punt gepakt en scoorde in die vier duels slechts een keer. Na de puntendeling in en tegen Groningen (3-3) verloor de promovendus drie duels op rij. Oranje-Rood is al vier wedstrijden op rij ongeslagen, maar wist de laatste twee duels niet in drie punten om te zetten. Met een vierde plaats doen de Eindhovenaren volop mee in de strijd om een play-offticket.

hdm-Nijmegen

Dankzij twee overwinningen op rij staat hdm weer op de vertrouwde zevende plaats op de ranglijst. Afgelopen zondag werd met 1-0 gewonnen van Laren. Pien van Nes scoorde haar negende treffer van het seizoen waarmee ze topscorer is in de Hoofdklasse. Nijmegen ging met 5-1 onderuit tegen Den Bosch. Het was voor de promovendus de eerste nederlaag nadat in de twee voorgaande wedstrijden vier punten waren behaald.

Comments (1)

  1. Is er nog een live stream van den Bosch-Amsterdam vanavond te zien ?

Leave a Reply