Preview Hoofdklasse heren: Bloemendaal en Amsterdam willen derde zege op rij – Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse heren: Bloemendaal en Amsterdam willen derde zege op rij

Bloemendaal en Amsterdam zijn de enige ploegen die na twee wedstrijden op zes punten staan. Ze willen zondag een derde overwinning op rij boeken. De Mussen ontvangen Hurley en Amsterdam krijgt promovendus Qui Vive op bezoek. Oranje-Rood heeft een pittige kluif aan Den Bosch en Kampong hoopt de eerste drie punten van het seizoen te pakken.

Bloemendaal-Hurley

Bloemendaal heeft op papier de beste kansen om drie punten over te houden aan dit duel. De Mussen scoorden tot nu toe de meeste doelpunten (negen) en heeft met Florian Fuchs en echte goaltjesdief in de selectie. De Duitse international trof al vier keer doel, waarvan drie keer vorige week tegen Pinoké (6-1 zege). Op de openingsdag kwam Hurley tegen hetzelfde Pinoké niet verder dan 1-1. Dit was vorig seizoen ook de uitslag van het duel tussen Bloemendaal en Hurley.

Amsterdam-Qui Vive

Net als Bloemendaal heeft ook Amsterdam nog geen punten gemorst. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de ploeg van Dirk Loots zondag een misstap zal begaan tegen promovendus Qui Vive. Daarvoor lijkt het verschil in kwaliteit de groot. Amsterdam is gesterkt na de overwinning vorige week in de topper tegen Kampong. Na een lastige eerste helft gingen de Amsterdammers er alsnog met de drie punten vandoor (2-1). Qui Vive staat pas op één punt, vorige week behaald in de strijd met mede-promovendus Almere (2-2).

Oranje-Rood-Den Bosch

Vorig seizoen won Oranje-Rood, toen nog Oranje Zwart geheten, de wedstrijd met 7-2. De verwachting is dat deze uitslag komende zondag niet op het bord zal staan. Den Bosch komt in de eerste twee competitieduels goed voor de dag. Er werd dan weliswaar op de eerste speeldag nipt verloren van Bloemendaal (3-2), maar vorige week was de Bossche ploeg met 4-1 te sterk voor HGC. Met name de strafcorner van Austin Smith was effectief. De Zuid-Afrikaan scoorde drie keer. Over scorend vermogen heeft Oranje-Rood niet te klagen. De ploeg uit Eindhoven scoorde al acht keer, maar incasseerde vorige week in Rotterdam vier doelpunten.

Almere-Rotterdam

Promovendus Almere en play-offkandidaat Rotterdam zitten na twee competitiewedstrijden in hetzelfde schuitje. Beide ploegen verloren nog niet, maar wisten ook nog geen duel in winst om te zetten. Almere speelde gelijk tegen Kampong (0-0) en mede-promovendus Qui Vive (2-2). Rotterdam kwam remise overeen met HGC (3-3) en Oranje-Rood (4-4). Opnieuw een puntendeling zal voor Almere als een overwinning voelen en voor Rotterdam als een nederlaag. De Rotterdammers kunnen zich niet te veel gelijke spelen veroorloven in de race om een ticket voor de play-offs, zei Jeroen Hertzberger eerder deze week.

Kampong-Tilburg

Kampong hoopt tegen promovendus Tilburg eindelijk drie punten te pakken. De resultaten zijn vooralsnog teleurstellend. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen promovendus Almere werd vorige week in eigen huis verloren van Amsterdam (1-2). De Utrechters zetten de kansen te weinig om in doelpunten. Tilburg is in de eerste twee duels ook geen doelpuntenmachine gebleken. Vorige week voorkwam Jaap Groels pas in de slotminuut dat de ploeg met lege handen achterbleef tegen Hurley, nadat eerder al met 3-0 was verloren van Amsterdam.

HGC-Pinoké

Net als Kampong heeft ook HGC slechts één punt uit twee competitieduels. De ploeg uit Wassenaar scoorde wel vier keer in die wedstrijden, maar alle doelpunten kwamen tot stand uit een strafcorner. Tristan Algera, die de taak op de kop van de cirkel heeft overgenomen van Gonzalo Peillat, zette zijn handtekening onder alle treffers van HGC. Ook Pinoké slaagde er nog niet in om drie punten te pakken. Vorige week moesten de Steekneuzen een bittere pil slikken. Op eigen veld werd met 6-1 verloren van Bloemendaal. Vorig seizoen eindigde het duel tussen HGC en Pinoké in een 6-3 overwinning voor de ploeg uit Wassenaar. Of er herhaling van deze score erin zit, zal mede afhankelijk zijn van de effectiviteit van de corner van HGC.

Leave a Reply