Preview play-offs HK (H): Bloemendaal smacht naar eerste titel sinds 2010, Amsterdam op koers richting EHL

Aanstaande zaterdag worden de returns afgewerkt in de finales van de play-offs in de Hoofdklasse Heren. Op ’t Kopje kan Bloemendaal na winst op Kampong de eerste landstitel pakken sinds 2010, terwijl in Wassenaar nog een ticket op het spel staat voor de EHL. Lukt het Kampong en HGC om een beslissingsduel af te dwingen? 

Bloemendaal-Kampong

Op ’t Kopje moet het gaan gebeuren aankomende zaterdag. De Mussen hopen daar voor het eerst sinds 2010 weer eens een landskampioen bij te schrijven, de felbegeerde vijftiende titel. Om dat te bereiken zal er eerst afgerekend moeten worden het Kampong van Alexander Cox, de ploeg die heel goed weet hoe het is om kampioen te worden. De afgelopen twee seizoenen gingen de Utrechters er immers met de landstitel vandoor. Na de nederlaag in eigen huis zal de ploeg veerkracht moeten tonen. Vorig jaar won Kampong de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs in het Wagener stadion, maar het tweede duel werd uit handen gegeven. De heren van Kampong weten dus maar al te goed hoe de play-offs kunnen verlopen en hopen op eenzelfde scenario. In een thriller van een wedstrijd trok Bloemendaal uiteindelijk aan het langste eind. In de zesde minuut al werd de score geopend door Jorrit Croon, waarna het tot aan de 67e minuut 0-1 bleef. De in uitstekende vorm verkerende Philip Meulenbroek verzorgde toen de gelijkmaker en leek daarmee shoot-outs af te dwingen voor zijn club, maar Thierry Brinkman gooide roet in het eten: in de voorlaatste minuut bezorgde hij zijn ploeg de eerste winstpartij in de finaleronde voor Bloemendaal.

HGC-Amsterdam 

Voor de ploeg uit Wassenaar zit er maar één ding op: winnen op de Roggewoning. Wil de ploeg zich weer eens plaatsen voor de EHL zal het in eigen huis twee keer af dienen te rekenen met Amsterdam, dat in eigen huis met 3-2 te sterk was voor de ploeg van Paul van Ass. HHC won de prijs al in 2011, terwijl Amsterdam dit jaar als laatste Nederlandse team overbleef en op het nippertje sneuvelde in de kwartfinales nadat Rot-Weiss Köln te sterk was in de shoot-outreeks. In het Wagener stadion opende Valentin Verga de score in de 16e minuut, terwijl HGC een minuut later een strafbal kreeg toegekend. Ashley Jackson faalde niet en bracht de score gelijk. In het tweede kwart liep Amsterdam echter uit naar 3-1, via goals van Mirco Pruyser en Justin Reid-Ross. De aanslutingstreffer van Tanguy Cosyns in de 62e minuut kwam te laat voor de Wassenaarders, waardoor ze nu voor eigen publiek aan de bak moeten. Vermoedelijk zal de 2-8 zege van afgelopen maart nog meerdere malen worden afgespeeld, al is Amsterdam sinds die wedstrijd wel aanzienlijk beter gaan spelen.

Reageer