Programma Hoofdklasse Indoor seizoen 2012-2013 – Hoofdklasse Hockey Nederland

Programma Hoofdklasse Indoor seizoen 2012-2013


Het programma van de Hoofdklasse Indoor voor het seizoen 2012-2013 is maandag 5 november bekend gemaakt door de competitieleiding van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Bekijk op de website van de KNHB voor het hele programma.
Zie hieronder de pouleindeling:
Heren
Poule A  
1. Amsterdam H1
2. Den Bosch H1
3. Amersfoort H1
4. Almere H1
5. Schaerweijde H1
6. Kampong H1
Poule B
1. Oranje Zwart H1
2. Rood-Wit H1
3. Hurley H1
4. Rotterdam H1
5. HGC H1
6. hdm H1
Dames
Poule A

1. Den Bosch D1
2. MOP D1
3. Oranje Zwart D1
4. Rotterdam D1
5. SCHC D1
6. Klein Zwitserland D1
Poule B 
1. hdm D1
2. Amsterdam D1
3. Terriërs D1
4. Wageningen D1
5. Laren D1
6. Kampong D1

Comments (4)

  1. Blijf het allemaal een beetje vaag vinden. Bij de heren doen er maar 7 clubs uit de hoofdklasse mee (bij de dames 9). Indoor hockey heeft weinig te maken met veldhockey (bovendien extra blessuregevoelig). Waarom niet twee hoofdklasse´s met bv. 14 of 16 clubs? Eindigen begin/halverwege december en weer beginnen halverwege/eind januari. Meer inkomsten voor de clubs en leuker voor de fans en spelers/speelsters zelf. Een winterstop van meer dan 3 maanden is naar mijn mening te lang.

  2. al jaren ontstaat dezelfde discussie. Zinloos! Zowel de bond als de clubs beschouwen zaalhockey als een overwinteringstraining.Competitie wordt niet serieus genomen!

  3. Discussie is niet zinloos Sacha. Hoewel het niveau zo zijn ups en downs kent de afgelopen jaren zijn er een aantal ploegen die het serieus aanpakken. Dat is goed voor het niveau, ook van het NL team. Wel heeft de bond duidelijk gekozen voor het apart houden van de veld- en zaalselectie. Maar goed, NL X1 Dames spelen al jaren mee om de prijzen, NL X1 Heren spelen alweer 4 jaar in de top 4 van Europa. Hopelijk komt er wat aanwas bij. Ik schat in dat Den Bosch heren ook een leuk team heeft. Ben benieuwd…

  4. @Iman trafo, mee eens, het huidige zaalhockey is niets meer dan een overwinteringstraining. Stelt verder weinig voor. Met een hoofdklasse van 14 clubs duurt de winterstop ongeveer twee maanden (i.p.v. 3). Sluit het halve seizoen af (de zondag na de laatste competitie wedstrijd) met een speciale (jaarlijks terugkerende) wedstrijd waar het publiek warm voor loopt (bij Bloemendaal bv. een wedstrijd tegen Australie, Jong Oranje of een wedstrijd tussen heren1 en oude clubiconen). Drie weken voor de competitie begint beginnen met trainen, en twee weken voor de competitie weer begint twee aantrekkelijke oefenwedstrijden organiseren (bij slechte omstandigheden kan je altijd nog uitwijken naar de zaal). Een maand rust lijkt me voldoende voor spelers en speelsters. Een betere voorbereiding dan nu, zeker als je het combineert met een buitenlandse trip (teambuilding).

Leave a Reply