Rabobank stopt als naamgever Hoofdklasse


Rabobank stopt met de sponsoring van de hoogste competitievorm van Nederland genaamd de Hoofdklasse. De Rabobank was sinds het seizoen 1996-1997 gekoppeld aan de module Hoofdklasse en vanaf seizoen 2004-2005 heette de Hoofdklasse competitie de Rabo Hoofdklasse. Met het geld dat hierdoor vrijkomt gaat de Rabobank samen met de KNHB en Volvo zich meer richten op ontwikkeling van talenten. De gehele KNHB module Talent wordt en blijft ondersteund door Volvo. De KNHB is opzoek naar een opvolger van Rabobank voor de module Hoofdklasse.
Bron: KNHB

Comments (10)

 1. ABN-AMROhoofdklasse dan maar?

 2. Jacques Brinkman

  Naam Hoofdklasse vervangen. Hoofdklasse staat synoniem voor amateursport zoals bijv. voetbal.
  Eredivisie en daar een sponsornaam aan verbinden.
  Mooi moment, nu hockeysport tijdens OS zo goed op de kaart is gezet door onze nationale teams.

 3. Goed idee meneer Brinkman,bent u de one and only?
  De naam Hoofdklasse staat idd synoniem aan amateursport,zoals dat ook voor voetbal geldt.
  Eredivisie klinkt absoluut beter en professsioneler.
  Dan kan deze site ook een andere naam krijgen 😉
  Zal het in tijden van crisis lukken om een nieuwe Sponsor te vinden?
  En blijft Rabo wel aan als hoofdsponsor van de Oranje teams? Het is niet te hopen dat Rabo af wil gaan bouwen en op den duur de hockeysport vaarwel wil gaan zeggen.

 4. lijkt mij dat na de successen er echt wel bedrijven zullen zijn die hun naam aan de hoofd (of anderzijds) klasse willen verbinden. natuurlijk bedrijven als abnamro, maar wat te denken van anderen die kennelijk affiniteit met hockey hebben zoals volvo, eiffel, yellowbrick, etc. een relatief simpele speurtocht voor de bond…….

 5. Er zijn vast en zeker meer dan genoeg bedrijven die zich aan de Oranje teams willen verbinden, dat levert lekker veel naamsbekendheid op.
  De hoofdklasse dat is toch een ander verhaal.
  Het grote publiek kijkt wél naar Oranje maar heeft vaak geen idee dat er ook nog zoiets als een competitie of de Hoofdklasse bestaat.
  De hockey hoofdklasse kost een Sponsor veel méér dan dat het hen aan naamsbekendheid oplevert.
  Blijft Rabo nog wel de Oranje teams en de diverse internationals ondersteunen?
  Ik las laatst een gerucht dat Rabo een schaats team of de KNSB zou willen sponsoren. Het zal toch niet zo zijn dat Rabobank de overstap van de ene naar de andere sport zou willen maken??
  Let wel dit is slechts een gerucht dat ik ergens las en hopelijk zit er geen kern van waarheid in.

 6. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat hockey nog altijd een amateursport is. Slechts enkele spelers houden er een jaarsalaris aan over, de rest niet. Dus wat mij betreft lekker Hoofdklasse laten.

 7. Of het zo eenvoudig is om een hoofdsponsor te vinden voor de hoofdklasse is nog maar de vraag. De RABO betaalde daar een aanzienlijk bedrag voor en een aantal van bovengenoemde bedrijven zullen nooit over dit soort bedragen denken.
  Maar… de KNHB is erg rijk en zou best die hoofdklasse een jaartje kunnen steunen. KNHB Hoofdklasse klinkt ook niet gek!

 8. hockey in de hoofdklasse is idd amateusport,maar dat wil niet zeggen dat dat ook altijd zo moet blijven.
  De internationals draaien een prof programma en zijn met recht topsporters te noemen.
  Dat geldt natuurlijk niet voor de rest van de hoofdklasse. Voor hen is het hobby en geen werk.
  Maar zal het niet zo zijn dat toppers als oa Naomi en Maartje prima kunnen leven van hun sport? Met dank aan hun persoonlijke sponsors.
  Uiteraard zullen zij hierna net als ieder ander normaal aan de bak moeten,maar voor nu denk ik dat zij zeker een modaal inkomen hebben en niet te klagen hebben.

 9. helemaal mee eens en dat zei ik ook. Voor enkelen is een leuk jaarsalaris weggelegd.In totaliteit blijft het hockey een fantastische amateursport die voor velen tot op hoge leeftijd een zeer leuke zondagse activiteit betekent, inclusief de sociale contacten.

 10. Naam hoofdklasse vervangen voor professionelere naam zoals Eredivisie is een goed idee.
  Een sponsornaam toevoegen lijkt me geen goed idee, dat maakt de competitie een beetje goedkoop (zoals bij zaalvoetbal, handbal en bv de Jupiler Leage).
  De topcompetities hebben geen sponsornaam (Eredivisie, Primera Division, Champions Leage, etc.).
  Je kunt dan net zoveel geld ophalen door sponsors zich te laten verbinden aan die competitie, zoals Champions Leage wordt gesponsord door Heineken, Ford, Play Station.
  Dit komt het meest professioneel en verzorgd over. Dat past beter bij het hockey.

Reageer