Rademakers: “Ik denk dat wij het betere spel hadden”

De verloren finale tegen Rotterdam was voor Oranje Zwart verdediger Joost Rademakers zijn laatste wedstrijd. Jammer, want hij had het liever anders gezien. “Het is zonde, ja. Het zag er 65 minuten lang naar uit dat wij die pot gingen pakken. Ik denk dat wij het betere spel hadden. Het is topsport en dat kan heel hard zijn,” aldus Rademakers tegen Omroep Brabant.

Volgens Rademakers was Rotterdam veel effectiever dan Oranje Zwart. De corners die de havestedelingen opgelegd kregen gingen er uiteindelijk in, terwijl het aan de andere kant, met een bijzondere invallende rol voor Mink van der Weerden, niet wilde lukken.

“Wij zijn gewoon klassen beter in hockey. Maar zij zijn goed met hun kansen omgegaan, dan spelen zij het slim. Terwijl wij beter waren. Dat maakt het extra zuur.”

Desondanks kijkt Rademakers met een tevreden blik terug op het seizoen. “Als je tweede wordt van de competitie kun je niet zeggen dat je een slecht seizoen hebt gedraaid. We hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. We wisten ook een heel jaar lang dat het om de play-offs ging en helaas hebben we het daar net laten liggen,” zegt Rademakers.

Comments (2)

  1. Tophockey

    “Wij zijn gewoon klassen beter in hockey” is er toch over. Finale wedstrijden zijn nooit echt mooi, wel spannend. Over het hele seizoen gezien stonden de 2 terechte finalisten in de finale. tijdens seizoen: OZ met een sterke defensie en organisatie, Rotterdam die heel fraai hockey liet zien bij momenten. Uiteindelijk win je een finale op details, enja, dat is kansen afmaken…het kon beide kanten uit, niemand was “klassen beter”

  2. ““Wij zijn gewoon klassen beter in hockey.”

    Haha, wat een idioot. Realiteit is ver te zoeken in eindhoven. Slechte, zeer slechte verliezers!

Reageer