Raoul Ehren: “Is niet raar om van Laren te verliezen”

Foto © Ben Haeck

Laren lijkt voor de hockeysters van Den Bosch dit seizoen de gedoodverfde concurrent, want nog voor de winterstop was het alleen de ploeg uit ’t Gooi die van de Bossche hockeysters wist te winnen. En die trend werd zondagmiddag gewoon doorgezet, want Laren pakte op eigen veld wederom de Brabanders alle punten af. Of er sprake is van toeval? Volgens Den Bosch-coach Raoul Ehren wel. “Ja, het is toeval dat het twee keer tegen Laren gebeurd. We deden in beide wedstrijden namelijk niet onder aan hen. Zij hadden alleen het geluk nu twee keer aan hun zijde, en dat kan gebeuren.”

Ehren, die tevens is aangesteld als bondscoach van Jong Oranje dames, was te spreken over de Gooise tegenstander. “Laren is gewoon een hele goede ploeg met veel internationals. Het is dan ook niet gek dat je daar van kan verliezen. Maar het zat ons ook niet echt mee moet ik zeggen. Paumen pushte twee corners op de lat en bij Laren gingen ze er wel in. Kim Lammers was daarentegen ook briljant gister. Zij heeft de wedstrijd zo’n beetje in haar eentje beslist met haar twee doelpunten en een versierde strafbal.”

Op de vraag of Ehren zijn ploeg anders had neergezet aan de hand van de eerder verloren wedstrijd tegen Laren half oktober, zegt de coach meteen duidelijk: “We hebben ons zeker niet aangepast aan Laren. Ik wil dat we altijd ons eigen spelletje spelen en niet kijken naar de tegenstander. Dat zullen we eventueel pas gaan doen als we richting de play-offs gaan, maar nog niet in deze fase van de competitie. Dus ook niet tegen Laren.”

Aankomende zondag staat de derde uitwedstrijd op rij te wachten voor de regerend landskampioen. En wel tegen oud-coach van Den Bosch, Herman Kruis met zijn HDM. Half oktober werd het nog 5-0 voor de Brabanders, maar de ploeg van Kruis is sinds zijn komst aan een sterke opmars bezig (gelijk tegen Amsterdam en winst op SCHC en KZ) en zal niet veel meer onderdoen aan de regerend landskampioen. Raoul Ehren heeft er dan ook terecht veel zin in. “Ik kijk ontzettend uit naar de wedstrijd tegen HDM en ik vind het ook erg leuk om tegen Herman te mogen spelen. Het zal zeker een andere wedstrijd worden dan als de eerste ontmoeting. Ik verwacht dat het erg lastig wordt, dus we moeten heel erg scherp zijn. Ik heb er zelfs zo veel zin in, dat ik de wedstrijd liever morgen dan zondag speel!”

Reageer