Reacties van hoofdklassespelers- & coaches op dopingverhaal

In het AD/Utrechts Nieuwsblad reageren verschillende hockeyers en spelers uit de regio Utrecht op het dopingverhaal dat eerder in de krant stond. Lees hier alle reacties.

Philip Meulenbroek, Voordaan:

“Ik heb er gemengde gevoelens over. Aan de ene kant staat cannabis terecht op de dopinglijst. Als je druk ervaart om te presteren in de hoofdklasse en je wordt ontspannen van blowen dan staat het terecht op de dopinglijst. Ik het lullig dat Jesse Mahieu en Mark Noë gepakt zijn.”

Bart Looije, coach Schaerweijde:

“Dingen die er opstaan moet je niet gebruiken. Ook hoofdklasse is topsport. Als iemand bij ons zou gebruiken zou ik wel teleurgesteld zijn. Ik vind het ook goed dat de KNHB het aan de speler laat of het naar buiten komt. En Mark Noë? Die krijgt bij ons een tweede kans.”

Sander de Wijn, Kampong:

“Sport moet puur zijn. Het is niet sportbevorderend wat de gepakte jongens hebben gebruikt, maar het is wel een signaal naar de sport toe. Hij zet hockey in een kwaad daglicht, terwijl we juist met de sport omhoog gaan. Kies je voor je hockeymaatjes of een leuk feestje? Ik ben zelf vier keer gecontroleerd. Ik weet zeker dat niemand binnen het hockey prestatiebevorderende middelen gebruikt. Dat durf ik op zwart wit te zetten. Er staat voor hockey te weinig op het spel.”

Peter Kalfsterman, coach Voordaan:

“Ik ben het niet eens met de dopingregels. Sociale drugs zijn totaal anders dan bloedtransfusies. Coke ga je niet gebruiken tijdens een wedstrijd. Maar kijk naar de Spaanse ploegen die een tijd geleden opeens heel goed presteerden. En de Australiërs die zo breed zijn allemaal.”

Quirijn Caspers, Kampong:

“Ik vind het raar dat niet iedere hoofdklassespeler minimaal één keer per jaar wordt gecontroleerd. Ik zou heel boos worden als iemand uit het team zou gebruiken. Ik vind wel dat we meer mogen controleren.”

Thijs Linssen, voorzitter Voordaan:

“We hadden laatst overleg met de Hockey Hoofdklasse CV, ook over doping. Ik zou zeggen: zeg het gewoon en gooi het op tafel. Maar dat ligt genuanceerder. Er is sprake van een arbeidsverhouding tussen werkgever en werknemer. Juridisch gezien is het dus lastig en blijft het een keuze van de speler. Je mag van mij wel het dopinglijstje tegen het licht houden.”

Reageer