Reckers: “OZ is een maatje te groot voor ons”

Foto © Proshots

Na een sterke reeks van de Bossche hockeyers met onder andere een gelijkspel tegen Pinoké en Bloemendaal en belangrijke overwinningen op directe concurrenten HGC en SCHC, heeft Oranje Zwart daar vanmiddag een einde aangemaakt. Op eigen veld wisten de hockeyers van Den Bosch niet voor een stunt te zorgen en verloren de wedstrijd met ruime cijfers. Jelle Galema en David Alegre scoorden beiden twee keer voor de Eindhovenaren.

De ploeg uit Eindhoven had eigenlijk maar 35 minuten nodig om de wedstrijd te beslissen. Bij rust stond het al 3-0 voor de ploeg van coach Sjoerd Marijne. Den Bosch kwam dan ook niet voor in het Eindhovense hockeyspelletje. “Oranje Zwart is echt een maatje te groot voor ons op dit moment,” vertelt Rob Reckers, die wegens een buikgriep moest afhaken. De eerste helft domineerden ze de wedstrijd en konden wij niets inbrengen. De tweede helft ging het wel iets beter en kregen we een aantal corners. Mocht daar nou net één van in gaan, dan krijg je toch nog een andere wedstrijd. Helaas hadden we dat geluk niet vandaag. We maakten gewoon te veel foutjes en dat heeft OZ keihard afgestraft.”

Voor de winterstop was Den Bosch nog wel in staat om twee andere topploegen, Bloemendaal en Pinoké, te stoppen. Tegen de oranje-zwarten mocht het vandaag niet zo zijn. Maar waarom niet? “OZ speelt echt een heel goed spelletje en zijn ontzettend goed op elkaar in gespeeld. We konden daar gewoon niets tegenover zetten. Ik denk ook dat we het geloof een beetje misten.”

Op de vraag of Den Bosch na de sterke reeks weer met beide beentjes op de grond is gezet door de Eindhovenaren, zegt Reckers: “Met alle respect voor HGC en SCHC, maar Oranje Zwart is toch echt van een ander kaliber. Dat wisten we ook, dus ik denk niet dat we zweefden. Het is jammer dat we niet voor een derde keer op rij hebben weten te winnen, maar er zit nog steeds een stijgende lijn in de ploeg.”

Dat uitgerekend Rob Reckers, oud-gediende van Oranje Zwart, deze ontmoeting aan zich voorbij moest laten gaan wegens een buikgriep, was een aderlating voor de ploeg van Reinoud Wolff. Op de vraag of het dan ook toeval was dat zijn team juist nu verloor, antwoordde Reckers: “Nee, hoor. Ik denk niet dat ik in mijn eentje het verschil had kunnen maken. Daar was OZ gewoon te goed voor. Wel heel erg jammer dat ik niet mee kon spelen. Ik had graag op het veld gestaan vandaag, maar ik was gewoon veel te slap.”

Aankomende zondag kijkt Den Bosch, samen met Reckers, de volgende topploeg in de ogen, namelijk Rotterdam. De ploeg van coach Hans Streeder is na de overwinningen op concurrenten Laren en Amsterdam moeilijk te stoppen, maar Den Bosch heeft al eerder laten zien dat het kan stunten…

Reageer