Rein van Eijk volgt Marieke Dijkstra op bij Voordaan – Hoofdklasse Hockey Nederland

Rein van Eijk volgt Marieke Dijkstra op bij Voordaan

Rein van Eijk heeft een nieuwe club gevonden. De coach, die dit seizoen aan het roer stond bij de dames van Hurley, gaat aan de slag bij Voordaan Heren 1. Hij volgt daarmee Marieke Dijkstra op. De Groenekanners degradeerden onlangs uit de Hoofdklasse.

Het doel is om een mooi seizoen te draaien, zo meldt de club in het persbericht. ‘Dat is een jaar na een degradatie natuurlijk altijd even schakelen, maar ik ben er van overtuigd dat we met verzorgd en dynamisch hockey in de top van de Overgangsklasse kunnen meedraaien’, aldus Van Eijk. ‘Op een manier die volledig bij Voordaan past en waar we met de hele vereniging trots op kunnen zijn.’

Nieuwe koers

De commissie Tophockey van Voordaan is verheugd Van Eijk als nieuwe coach aan te kunnen stellen. ‘Met Rein gaat Heren 1 samen met de ervaringen uit de Hoofdklasse een nieuwe koers varen, die hopelijk leidt tot nieuwe successen’, zegt Maarten Groenen.

De 28-jarige coach kwam als speler uit voor Eindhoven en Nijmegen en trainde afgelopen seizoen de dames van Hurley, was assistent bij Kampong Dames 1 (Hoofdklasse) en was drie jaar hoofdcoach van Nijmegen Heren 1 (Overgangsklasse).

Staf

Voordaan en Van Eijk zullen nu in overleg de rest van de begeleidingsstaf bepalen, zodat Heren 1 maximaal wordt ondersteund in de strijd om de bovenste plekken in de Overgangsklasse.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (12)

 1. Volgend seizoen zal promotie er nog niet inzitten. Maar voor op de lange termijn lijkt hij mij de juiste man

 2. poe dat gaat pittig worden na marieke dijkstra en een slecht jaar met een vroegtijdig vertrek bij zn club… Meerdere spelers zijn ouder en volwassener dan hij.

 3. Heeft Rein van Eijk een kwaliteit, coaches op te volgend die goed hebben gepresteerd bij een team, pittige klus in ieder geval. Rein succes met deze nieuwe klus, kijk even goed met welke manager je in zee gaat!

 4. Hij is niet vroegtijdig vertrokken en had ook geen slecht jaar. Ze zijn 6de geworden (bijna 5de) wat voor Hurley een hele prestatie is bij de dames.

  Succes Rein

 5. Rob Haantjes

  Ik voel een golf van behoefte om eens een keer te reageren:

  Right man for the job.

  Naait R tegen aan Rein!

 6. Hoezo niet te vroeg vertrokken? 2 jarig contract, na 1 jaar eruit, hoe noem jij dat dan? Feit dat je er na een jaar uit moet, zou ik een slecht jaar noemen, maar dat is inderdaad subjectief.

 7. hij volgt iemand op die gedegradeerd is. Valt dus wel mee hoe groot de schoenen zijn die hij moet vullen.

 8. Ja de manager van dames 1 Hurley is de moeder van….
  Dat kan als coach problemen geven. Daarom is een onafhankelijke manager altijd belangrijk in geval van conflicten. Daar ligt onder andere de pijn van het vertrek van Rein van Eijk bij Hurley. Niet te prestaties.

 9. @Bosuil2

  Dus het overgrote deel van de managers in NL hockeyland is niet de juiste persoon voor de job, aangezien ze vaker wel dan niet een kind in het team hebben.. Dat Hurley een ouder als manager heeft (al sinds jaar en dag de zelfde) heeft niet eerder tot conflicten geleid!

 10. Wat onzin dat de manager van Hurley er iets te maken mee heeft. Een te lieve vrouw met een blauw hart voor Hurley. Ik heb zelf de samenwerking tussen Rein en haar gezien, geen slecht woord over.

  Misschien stond hij te dicht op een jonge groep meisjes? Meisjes vinden hem wel interessant namelijk…

 11. @Bosuil2 Denk inderdaad dat het overgrote deel van de managers niet geschikt is voor de job. Zie toch bij veel hoofdklasse teams een ‘neutrale ‘ manager. Kwestie van mening. Maar in ieder geval beter bestand tegen conflicten.

 12. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Beste hockeyvrienden,

  Laten we in onze reacties on topic blijven. Het gesprek verzandt nu namelijk in een heel andere discussie.

  Met vriendelijke groet,
  Redactie Hoofdklassehockey.nl

Leave a Reply