Richard de Snaijer van Laren naar Rotterdam – Hoofdklasse Hockey Nederland

Richard de Snaijer van Laren naar Rotterdam


Richard de Snaijer wordt de nieuwe trainer/coach van de damesselectie van Hockey Club Rotterdam. De Snaijer (37) is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen als coach van de Laren-dames. Met Rotterdam is De Snaijer een driejarige verbintenis overeengekomen.
Rotterdam-voorzitter Dick van Yperen is enorm blij met het aantrekken van Richard de Snaijer. “Dat Richard op dit moment kiest voor Rotterdam geeft aan hoeveel vertrouwen hij heeft in de club,” zegt Van Yperen.
De dames van Rotterdam staan op dit moment op de elfde plaats in de hoofdklasse en moeten door het spelen van degradatiewedstrijden het hoofdklasserschap zien te behouden.
“Een club als Rotterdam met haar fantastische jeugdopleiding hoort gewoon thuis in de hoofdklasse,” geeft De Snaijer aan. “Ik zie het als een eer én uitdaging tegelijk om er voor te zorgen dat de dames van Rotterdam weer aanhaken bij de top van Nederland.” De Snaijer gaat zich bij Rotterdam ook bezig houden met de topjeugdteams.

Comments (51)

 1. Vlugge Japie

  Ik houd van verrassingen. En dit is er 1 van.

 2. Ik heb zo het idee dat er daar nog wel een paar meer zullen vertrekken!

 3. Nu maar duimen dat de dames in de hoofdklasse blijven.

 4. wat een verassing. Wat is nou de reden ?ben ik zeer benieuwd naar?

 5. Money money money its so funny in a coaches world

 6. Van Oostduin

  Misschien ook wel een stap om prive-redenen. Wie weet?

 7. Vlugge Japie

  @Van Oostduin. Ik ken De Snaijer niet goed. Heeft hij ook een band met de omgeving Rotterdam? Wel speler geweest bij HDM geloof ik.

 8. De Snaijer is ook speler geweest bij Rotterdam, was zelfs topscorer geloof ik in het seizoen dat ze degradeerden.

 9. Geen topscorer maar met 26 goals nr. 3 in seizoen 2002-2003.

 10. Ik vind dit toch wel een opmerkelijke stap. Het verschil tussen een topteam als Laren en degradatie-kandidaat Rotterdam is nogal groot. Of liggen zijn roots in RTD? Om geen onrust in de spelersgroep te creëren had men dit nieuws beter na de playoffs naar buiten kunnen brengen,aan de andere kant is het dan wellicht te laat om nog een nieuwe geschikte coach aan te trekken? Nu hebben dus de heren én de dames (binnenkort)geen coach meer.

 11. Vlugge Japie

  Helder verhaal, is dus oud-speler van Rotterdam. Dan heb je een band met de club. Ook een leuke uitdaging om de club terug te brengen naar een stabiele plek in de Hoofdklasse.
  Dat je nu al het nieuws bekendmaakt is logisch. Zo is het eerlijk voor alle partijen en kan Rotterdam de transfermarkt op. Als je dat doet na de play-outs ben je namelijk te laat.
  Goeie zet, erg benieuwd naar komend seizoen.

 12. Van Oostduin

  @Vlugge Japie, Zuid-Hollandse jongen en intussen man. Speelde behalve voor Rotterdam ook voor hdm en KZ. Vent met een goed netwerk. Absolute aanwinst voor Rotterdam.

 13. Het is toch wel bijzonder: Laren dames speelt beste seizoen ooit, ongeslagen tot dusver, maakt als nooit tevoren kans op de landstitel, en …. Ze laten de succescoach gaan. Goede zet van Rotterdam, daar spreekt ambitie uit, maar bij Laren moeten ze zich eens achter de oren krabben.
  Inderdaad zo ruim voor het volgend seizoen kun je je nu afvragen: wie volgt de Snaayer? Hij en Rotterdam zullen het hier toch niet bij laten. Transfermarkt kan interessant worden!

 14. Let maar op Van As en De Blaey. Haagse families. Minder reistijd.

 15. Dat Laren het beste seizoen ooit meemaakt is niet zo opmerkelijk, op elke plek staat immers een (oud-)international. Volgend seizoen gaat Merel de Blaey weg, Carlijn Welten gaat naar Hurley ivm haar studie en Willemijn Bos gaat naar Amsterdam. Gaat Kim Lammers nog door? En het gerucht gaat dat Miek van Geenhuizen met de Snaijer meegaat naar Rotterdam. Leuk, verschuivingen! Hurley wordt wat sterker, Fieke Holman en Elsemiek Groen schijnen ook daar heen te gaan..

 16. @Pien: jij schijnt behoorlijk wat te weten.
  Ik kan me wel voorstellen dat als Bos naar Amsterdam gaat, Holman naar Hurley gaat.
  Bij Hurley wordt minder getraind neem ik aan dan? Ik verwacht dat Welten anders wel voor Amsterdam zou hebben gekozen.

 17. Is het geld op bij Laren? 4 speelsters en een coach weg. Voorhoede ernstig verzwakt.
  Kim Lammers gaat die na de spelen door? Toch ook al 31 jaar.
  Gaat Julia Muller door?

 18. Geld op en Welten heeft het druk met Geneeskunde. Bij Hurley is ze straks de vedette, bij Amsterdam moet ze gewoon komen trainen.

 19. @Pien ben je een insider? Of speculeer je maar wat? Wel zeer interessant wat je zegt hoor. Dus de Blaey,Bos,Welten en van Geenhuizen gaan in ieder geval weg? Van Geenhuizen speelt echt ieder jaar bij een andere club. En wat gaat van As doen? Als bijna alle internationals weg gaan,dan zal zij denk ik niet blijven. Maar terug gaan naar Den Haag zoals @Quintis zegt dat geloof ik ook niet. Zij zei een paar jaar geleden nog dat ze juist noordelijker wilde gaan wonen en spelen omdat ze o.a. dan wat dichter bij haar vriend zou zijn. Misschien is dan Amsterdam een optie?

 20. Inside information. Waarom De Blaey weggaat weet ik niet. Misschien heeft ze het bij Laren niet naar haar zin. Maar van de Blaey, Bos en Welten ben ik zeker. Van Geenhuizen is 50-50. Bij Rotterdam hebben ze geld zat, Streeder is vertrokken en om die reden komt er een tonnetje vrij

 21. Altijd interessant als een klokkenluider gaat lekken;-) Toch zonde dat zo´n top team compleet uit elkaar valt. Wat blijft er over als zeker 4 (oud)internationals én de coach verdwijnen? En of Lammers en van As blijven;kun je daar ook nog iets over zeggen? Jammer allemaal,zo wordt het Den Bosch wel weer heel makkelijk gemaakt om de komende 10 jaar te blijven heersen. Zonde!

 22. Inderdaad fijn als een klokken-
  luider gaat lekken .
  Als de huidige internationals( Van As, de Blaey,Lammers en Bos) vertrekken bij Laren dan volgen de ex-internationals vanzelf (Dijkstra,van Geel,Welten,van Geenhuizen).
  Dan nog de vraag van doen Muller en Sombroek.
  Het falende beleid van de commissie tophockey bij Laren zorgt er voor dat zowel de heren(reeds dit jaar) als de dames van Laren volgend seizoen playdowns of overgangsklasse gaan spelen.
  Wens de Dames van Laren veel succes tijdens de play offs maar het bestuur van Laren zorgt wel voor veel onrust zo vlak voor de play offs.

 23. Laten we hopen dat de dames door deze onrust niet afgeleid worden en zich blijven focussen op hun doel! Wéér DB als landskampioen wordt er niet spannender en leuker op. En idd Sjaak blijft er zonder de internationals weinig over van Laren. Als die 4 écht opstappen,dan zullen Naomi en Kim snel volgen en daarna ook Wieke en Joyce.. Van een Topclub naar een Tobclub in 1 seizoen. Ik hoop dat het niet gaat gebeuren maar vrees het ergste!

 24. Charlotte

  De dames van Laren draaien een waanzinnig seizoen en zijn in mijn ogen favoriet voor de titel. Stel dat ze deze winnen, denk je dan dat die meiden het zelf gaan laten gebeuren dat het team uiteen valt? Lijkt me niet…
  @Pien, ben nu wel benieuwd wie jij bent gezien je dit allemaal zo zeker denkt te weten. Als je echt zo’n insider bent als dat je zegt weet ik niet of je vriendinnen de Blaey, Bos en Welten er zo op zitten te wachten dat jij hun keuzes op een forum rondbazuint terwijl de club er niets van weet?!?
  @PHe, wie zegt dat het succes door de coach is / wordt bepaald? Kijk eens naar die spelerslijst!

 25. @phe, je denkt toch niet echt dat het aan de snayer ligt? Laren heeft een topteam.
  Hij kiest voor zekerheid met een 3- jarig contract en dat is zijn oed recht

 26. @Lien, klets niet zulke onzin.

 27. Ja Pien vertel nu maar eens wie jij bent;wat is je connectie met Laren? Als je de klok luidt,wees dan ook zo eerlijk om je bron te vermelden. Ik vind jouw beweringen nogal wat. Jij roept zomaar even dat heel Laren uit elkaar gaat vallen,met het weggaan van 4 internationals en wellicht zullen er nog meer volgen. Misschien ben je vriendinnen met de speelsters,maar dan toch niet meer voor lang lijkt mij zo. Zij zullen het vast niet waarderen dat jij zoveel onrust zaait,zo vlak voor de playoffs waar geen enkele ploeg nu onrust bij kan gebruiken.

 28. @en, je doet waarschijnlijk opLien.

 29. @Pien,welke Lien bedoel je? Er heeft hier helemaal geen Lien gepost. Jij bent toch de klokkenluider met al die inside information over de selectie van Laren? Dat zeg je namelijk zelf of heb je soms meerdere persoonlijkheden?

 30. Natuurlijk ligt het presteren van Laren niet alleen aan het coachen van De Snaayer. Maar ze spelen wel veel beter dan de voorgaande jaren. Verschil met vorig seizoen is de terugkeer van Van Geenhuizen en de komst van De Snaayer. Hij weet het zogenaamde “sterrenteam” wel tot een eenheid te maken. Er zijn genoeg voorbeelden te verzinnen van niet-functionerende topformaties. Overigens, vlak de spelerslijst van de andere 3 niet uit!
  Blijft opvallend dat Laren op dit moment die ‘succescoach’ (ik blijf dat vinden) laat gaan.
  Nog even over alle vermeende inside-verhalen. Als het waar is, dan is die Pien wel ongeloofelijk indiscreet. Als het. Iet waar is, een gevaarlijke kwebbel.

 31. Slotzin:
  Als het niet waar is, een gevaarlijke kwebbel.

 32. Ik ben niemand van Laren of geen vriendin van Laren

 33. Maar ik kan je wel zeggen dat de snayer niet overschat moet worden. Zo goed botert het niet tussen de speelsters en de coach. Laten we wel wezen, met deze selectie is het echt niet zo lastig coachen. Daarnaast moet Laren de tering naar de nering zetten en dus moeten alle salarissen door de helft en dat is even wennen voor de dames daar. Dus gaan ze klagen en piepen. Van geenhuizen heeft helemaal geen clubgevoel en gaat dan als eerste muiten. De rest volgt dan snel. Kortom, den bosch of misschien adam wordt gewoon weer kampioen.

 34. Charlotte

  @Pien, einde discussie dus. Je zit gewoon te stoken! Tering naar de nering, salarissen, klagen en piepen, het botert niet tussen spelers en coach… tjonge jonge, wat interessant ben jij zeg! Maar uiteindelijk ben je dus geen insider en weet er eigenlijk niets van…
  Laren is en blijft titelkandidaat en ik denk dat Den Bosch die titel, zoals de Snaijer zegt, gewoon naar Laren komt brengen. We gaan het meemaken, laten we hopen op een geweldig einde van een mooi hockeyseizoen!

 35. Hoe zit het nu?

  Grappig al het bovenstaande.
  Inderdaad gaan er veel speelsters vertrekken na komend seizoen, gewoon omdat het geld op is en de stand op de ranglijst niet zaligmakend is voor het plezier van individuele speelsters.
  En hoe aardig de Snaijer ook is als persoon, een heel sterke coach die beslissingen durft te maken is hij niet. De topspeelsters van Laren bepalen de opstelling en aan de Snaijer om dit uit te voeren. “de spelers veel vrijheid en verantwoordelijk geven” zoals hij zei in een televisie-interview bij een NOS reportage, is de uitkomst van een status quo bij Laren die hem min of meer is opgedrongen; De Snaijer ‘mag’ coachen, de spelers ‘bepalen’. de Snaijer was dit jaar voor Laren een tussenpaus die toevallig wel een topteam mocht leiden, maar nooit de keuze is geweest voor de lange termijn, niet vanuit de club en niet vanuit de speelsters. de Snaijer weet dit volgens mij en maximaliseert nu zijn nieuw verkregen status bij zijn oude liefde Rotterdam. Een status die niet is gebaseerd op uitstekende keuzes en beslissingen die hij heeft gemaakt om Laren naar het kampioenschap te leiden, maar een status die is ontstaan omdat hij toevallig aan het roer is komen te staan van een wereldploeg.
  Zeer begrijpelijk allemaal vanuit de Snaijer, wiens keuzes goed zijn uit te leggen, onbegrijpelijk van Laren dat ze voor deze ‘softe’ oplossing hebben gekozen vorig jaar. De gevolgen op lange termijn zijn niet te overzien…………

 36. En Wiek en Miek in oranje!

 37. Zo grappig is die mevrouw Pien helemaal niet. Zegt niet van Laren te komen maar doet alsof ze in de kleedkamer tussen de speelsters zit. Zonder enige bewijslast maar wat roepen dat mensen beschadigt, is niet een uiting van humor. Toch een “gevaarlijke kwebbelaar”. Dat ze naar eigen zeggen “geen vriendin van” is, dat is een understatement van jewelste.

 38. Jammer dat er meerdere mensen onder de naam Pien wat schrijven. Kunnen degene die faken daarmee ophouden?

 39. Vlugge Japie

  @Pien. Dan moet je een avatar aanmaken. Die is uniek en herkenbaar icm met mailadres.

 40. Vriendin of niet. Pien zit waarschijnlijk wel erg in de buurt van de waarheid.

 41. Japie, hoe doe ik dat? Er is al een stuk of 3 a 4 keer gereageerd onder mijn naam. Zeer irritant

 42. wil de échte Pien opstaan?

  @Pien welke posts zijn er dan écht van jou? In de ene post gooi je namelijk alle geheimen van Laren naar buiten en in de volgende post ontken ´jij´ alles wat er gezegd is. Jij bent toch diegene die alles weet van de spelers wisselingen of ben je nu opeens een ander?

 43. alle bovenstaande verhalen ten spijt, maar laren heeft echt wel een plan. wat te denken van alle jeugdpeelsters, die nu al in dames 1 spelen of er aan zitten te komen, zoals lisanne de lange, elsie nix, macey de ruiter, anne veenendaal, noor schortinghuis, sophie staartjes, fabienne roosen en vele anderen. daarmee kan laren bouwen aan de toekomst. het zal volgend seizoen weliswaar geen strijd om het kampioenschap worden, maar dat zal niet lang op zich laten wachten. de nieuwe coach is er ook al. wat dachten jullie van robertjan cox. onder zijn leiding kan heren 1 opeens wel winnen. enfin, dat is in ieder geval gezegd.

 44. Ja, Laren heeft wel wat talenten in de jeugd rondlopen. Dat gaat helemaal goedkomen :S.

 45. Ja Cox, lijkt me prima optie.. Als hij dan niet te vaak opgepakt wordt kan hij vast en zeker die dames verder helpen..

 46. Een Pien is gewoon van Den Bosch en probeert onrust te ‘stoken’ bij het goed lopend Laren. Wel heel toevallig namelijk dat dit net voor de belangrijke play-offs naar buiten wordt gebracht 😉

 47. Nee gekheid natuurlijk. Maar iedereen kan hier van alles posten. Eerst zien dan geloven.

 48. @Kees: eens.
  Maar of het nu waar blijkt te worden of niet, het blijven dubieuze posts. In het eerste geval weet iemand iets vertrouwelijk, dan is diegene letterlijk nauw betrokken, maar indiscreet en geen knip voor de neus waard. In het tweede geval loopt iemand expres onrust te zaaien, en dan is onsportief gedrag een understatement, en gevaarlijke kwebbel een betere omschrijving.
  Verder beetje onzin over “mijn naam” etc, alsof de naam Pien op een forum iemands exclusief bezit is.
  Het doet dit forum (weer) geen eer aan.

 49. Jan uit het Bos

  Joh, wat maakt het allemaal uit. Laren dames is dit jaar een topteam, maar zal na de zomer behoorlijk leeglopen. Ik hoop voor ze dat ze kampioen worden, dat zou een redding kunnen zijn richting de voorgenomen leegloop.
  De enige echte Pien zit dichter bij de waarheid dan velen van jullie kunnen en durven vermoeden.

 50. arme de snaijer, nu lijkt rotterdam wel de naijer.
  Degraderen gaan ze doen, gelukkig hebben ze poen.
  Alleen gaat dat naar de heren, god hij moet zich op de bovenstaande foto gaan scheren.
  Van landskampioen van de hoofdklasse, naar coach van de overgangsklasse…………………….

 51. Pien is natuurlijk de snaijer zelf 🙂

Leave a Reply