Rob Haantjes 'geen kandidaat' als coach hockeysters Oranje Zwart


Eindhovenaar Rob Haantjes is geen kandidaat om volgend seizoen trainer te worden van de hockeysters van Oranje Zwart (OZ). Haantjes maakte woensdag bekend na dit seizoen te vertrekken bij hockeyclub Nijmegen. Dat leek de deur open te zetten voor een overstap naar Oranje Zwart, maar volgens Haantjes is er ‘geen contact geweest’.
Oranje Zwart moet op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Ageeth Boomgaardt na dit seizoen een fulltime assistent wordt bij het Nederlands vrouwenhockeyteam.

Comments (10)

 1. Hockeyfan Eindhoven

  En dat is ook een goede keuze van OZ. Willen zij een goede stap vooruit en omhoog zetten dan is er echt meer kwaliteit nodig. Rob is een goede OVK-coach, maar om echt iets te presteren in de HK, komt hij tekort. Veel tekort. Sonja Thomann, Caroline Nieuwenhuijze of misschien Steijn Spreij lijken meer geschikt. Die hebben echt wat in huis, zijn echt een meerwaarde, en tevens een goede uitstraling voor de club.

 2. @hockeyfan Eindhoven, wat een hoop onzin in een verhaal.
  De beste man is met 3 ploegen gepromoveerd en ook nog 3 clubs waar de geldbuidel nou niet geweldig aanwezig is/was.
  Volgens werd hij bij de heren van Schc ook 5e, de man zal dus ongetwijfeld kwaliteiten hebben.
  Vervolgens kom je met de naam van de assistent van Denbosch die nou niet heel succesvol is geweest bij Were di en die zij jij de dames van OZ wel naar een hoger plan helpen.

 3. Hockeyfan Eindhoven

  @Tom: Beste man mag dan 3x gepromoveerd zijn, maar is voor een HK niet geschikt, in ieder geval niet voor het team, club en ambitie van OZ. (Overigens moest hij bij SCHC weg; vraag maar eens aan een speler waarom -hij kwam gewoon tekort. Met Nijmegen was een badmintoncoach nog wel gepromoveerd, dat team had van de OVK gewoon verreweg het beste team, en trainden nota bene het dubbele aantal keer in vergelijking met de andere teams. Zou een schande zijn als hij daarmee niet was gepromoveerd. Verbaasd dat ze er twee jaar over gedaan hebben. En bij Eindhoven, hetzelfde verhaal.)
  Je hebt gelijk als Stijn Spreij misschien ook niet de beste keus is, maar met het kaliber Thomann of Nieuwenhuijze neemt OZ een goede afslag.

 4. @hockeyfan Eindhoven, Want jij weet wat het beleid is van OZ? en wat de ambitie is? en of het team er wel op niet zit te wachten?
  OZ stelde Boomgaard aan die nog nooit eerder een team had gedaan, dus ja zeg jij het maar paste dat wel bij het team, beleid enz?
  Verder heb ik geen kijk op het verhaal of nijmegen nou wel of niet zo goed was in de OVK maar er zijn weleens vaker grote favorieten voor de finish gesneuveld, dus het is allemaal wat makkelijk om te roepen dat ze natuurlijk zouden promoveren en dat het nog een jaar te lang geduurd heeft.

 5. OZ zal vermoedelijk kiezen voor een regionale coach. Een brabander. Haantjes aanpak is totaal anders dan die van Ageeth/De Jager, en daarom wellicht een goede afwisseling.
  Maar OZ is afgelopen jaren ver gekomen met de aanpak van Ageeth. Daarom zou De jager de meest logische vervanger zijn.
  Thoman zou goed bij ze passen, haar aanpak is vergelijkbaar met huidige lijn. Van Nieuwenhuijzen heeft de laatste klussen (Rotterdam HDM) toch echt bewezen niet goed genoeg te (meer) zijn. Hockeyinhoudelijk, communicatief en wat leiderschap betreft.

 6. Hockeyfan Eindhoven

  @Tom: ja, ik weet heel goed wat het beleid van OZ is. @K.Noot: Siepman zou erg geschikt zijn, maar niet in combinatie met Haantjes lijkt me, dan moet hij weer gaan opleiden net als destijds met Alferink bij MOP, kan me voorstellen dat hij daar geen zin in heeft. Maar ach, we zullen zien. Haantjes heeft in ieder geval “onopvallend” gesolliciteerd naar de functie in het laatste bericht met hockey.nl, dus die wil wel.

 7. Siepman met de Jager is pas ideaal! Haantjes te weinig hockeyinhoud. Neem aan dat oz niet voor spirituele spelletjes gaat maar voor de knikkers. De Jager wel al 3 jaar bezig bij oz. Dus Siepman kan opzoek naar een assistent..
  Siepman naar oz lijkt me een zekerheidje. Misschien Haantjes naar MOP?

 8. @hockeyfan Eindhoven, dat je geen fan bent van Rob Haantjes lezen we, maar het is wat overdreven om hem te vergelijken met Karel Alferink. Haantjes heeft toch een vrij aardig CV.

 9. @Hockeyfan Eindhoven, als jij zo goed weet wat het beleid van OZ is, dus misschien dicht bij het vuur zit zou het je sieren om je mond dicht te houden. Met jou negativiteit rond een persoon als Haantjes bewijs je OZ geen dienst.Sport betekent respect en sportiviteit, iets wat ik op deze site weinig tegen kom. Dus stop jij nu die aanval op Haantjes, ga een stevig pintje pakken op Statums end en hou je mond, daar doe je OZ fans echt een plezier mee.

 10. Wat een nietszeggend stukje. Natuurlijk zegt Haantjes dat hij niet is benaderd door OZ. Hij zit halverwege het seizen met Nijmegen.

Reageer