Rob Short: “Dit is mijn eerste en laatste EHL”

Foto © Proshots

Vrijdagmiddag speelde de kersverse recordinternational van Canada Rob Short met HGC in de EHL. De Wassenaarse ploeg won de wedstrijd met 2-0 tegen het stugge Glenanne uit Ierland en plaatste zich voor de kwartfinale. De doelpunten kwamen op naam van Conner Grimes en Rodrigo Vila.

Een echt Iers weekje voor de aanvoerder van HGC, want met het Canadese elftal speelde hij deze week drie oefeninterlands tegen Ierland. “We hebben drie keer 0-0 tegen de Ieren gespeeld. Het is moeilijk om tegen ze te scoren,” vertelt Short na afloop van de wedstrijd.

Zo bleek het vandaag met HGC ook niet heel veel makkelijker te gaan tegen Glenanne. “We speelden niet goed. We hebben de wedstrijd uiteindelijk in hun handen gespeeld door te veel te gaan dribbelen met de bal. Dat gaf hun energie en dat is juist niet wat moet gebeuren. Individueel waren we ook niet sterk. De meesten weten dat wel, hoor. Zondag moeten we scherp zijn en meer kwaliteit leveren tegen de kampioen van Engeland,” aldus Short over de wedstrijd.

De 38-jarige verdediger heeft twee zware weken achter de rug. Vorige week speelde de goedlachse verdediger twee interlands met Canada in en tegen Engeland, vloog terug voor de wedstrijd tegen SCHC en vertrok daarna weer voor drie interlands tegen Ierland. Dit weekend staat hij weer op het veld in Bloemendaal tijdens de EHL. Maar veel last lijkt de aanvoerder er niet van te hebben. “Nee, ik heb er niet zo veel last van. Ik zei net wel tegen Ken (Pereira, HGC-teamgenoot en tevens recordinternational van Canada, red.) dat we vanavond in het hotel maar eens een ijsbad en een goede massage moeten nemen,” zegt Short lachend.

Met dat op en neer gevlieg heeft de Canadees uiteraard een andere voorbereiding op de EHL gehad dan zijn teamgenoten in Nederland. Maar hoe zag zijn voorbereiding er uit? “Ik heb deze week veel rust genomen en veel pasta gegeten. Tijd voor een biertje had ik niet, dus dat hoefde ik dan ook niet te laten,” lacht de verdediger. “Helaas heb ik vannacht alleen niet zo goed geslapen door de opwinding, maar dat is niet zo erg. Vanochtend heb ik wat toast met ei gegeten en ik heb de lunch overgeslagen omdat ik niet met een te vol gevoel wil hockeyen.” En met deze voorbereiding bewees de verdediger weer zijn waarde, want Short speelde goed.

Short maakt dit jaar zijn EHL-debuut. Op de vraag of dit ook zijn laatste EHL zou zijn, antwoordde de captain: “Dit is mijn eerste en laatste EHL. Ik zal volgend jaar nog voor HGC spelen, maar wij kunnen ons dit seizoen niet meer kwalificeren voor volgend jaar. Het jaar daarop zal ik waarschijnlijk mijn stick aan de wilgen hangen.” Hij zegt het overtuigend, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. “Ik kan moeilijk afscheid nemen van het hockey en daarom volg ik momenteel de International Master in Coaching aan de Johan Cruyff Institute. Ik vind het fantastisch om te doen. Misschien dat ik over twee jaar wel als coach terugkom in de EHL,” glundert hij enthousiast.

Maar ook al is dit zijn eerste en laatste EHL, met de fantastische ambiance en het heerlijke weer voelt Short zich geprezen als profhockeyer en geniet hij volop. “Het is allemaal prachtig. Ik zei laatst nog tegen Ken (Pereira, red.) op het vliegveld tijdens een potje kaarten hoe veel geluk we hebben om dit te mogen doen. Ik zou niets willen veranderen. Het is gewoon fantastisch.”

Zondagmiddag 24 april om 14.30 uur speelt Short met zijn HGC in de kwartfinale tegen het sterke Beeston uit Engeland.

Comments (3)

  1. Dit HGC verdient niet om EHL te spelen…

  2. Beetje domme uitspraak dit, als je het jaar ervoor 2e word. Dat het team een gedaantewisseling heeft ondergaan dat ziet iedereen, blijft staan dat ze gewoon recht hebben om hier uit te komen.

  3. Zo is het maar net!

Reageer