Robert van der Horst: “Misschien zitten de Nieuw-Zeelanders in het vliegtuig”


Robert van der Horst, de smaakmaker van Rotterdam dit seizoen, blikt kort vooruit op de wedstrijd van morgen. “Het gaat erom dat we in deze wedstrijd de kansen wel benutten. Dat hebben we afgelopen woensdag nagelaten.” De eerste play-off wedstrijd tegen Bloemendaal werd op ‘t Kopje dan ook met 1-0 verloren. “We wilden zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven, want we speelden uit. Nu spelen we thuis, en zal het een heel ander verhaal worden. Het gaat alleen nog maar om het resultaat.” Ongetwijfeld zal het snelle veld in de havenstad in het voordeel zijn van de thuisspelende ploeg.
Van Der Horst is bezig met zijn laatste wedstrijden als speler van Rotterdam. Er wacht minimaal nog een wedstrijd in de play-offs, en dan nog de finaleronde van de EHL, eind mei in Amsterdam. “Elke keer als ik weer het ritje maak van Rotterdam naar Eindhoven denk ik; dit zal ik niet zo vaak meer hoeven doen. Oranje Zwart wordt een mooie nieuwe uitdaging, maar ik ben nu bezig met de wedstrijd tegen Bloemendaal. Die mogen we niet verliezen. Gelukkig hebben we gisteren scherp getraind, dus zullen we morgen uit een ander vaatje tappen.” Bloemendaal kan zich opmaken voor een zwaar gevecht in Rotterdam. “Of de Nieuw-Zeelanders nog komen? Ik weet niet precies hoe het zit. Misschien dat ze in het vliegtuig zitten, maar we weten niet zeker of ze vrij hebben gekregen van hun bond.”

Comments (14)

 1. Geen probleem mochten ze toch niet komen dan halen we wel een kistje Kiwi’s bij de groentenjuwelier!
  Angry Mus – Haunted Harbour
  https://www.bloemigans.com/

 2. Een kistje Kiwi’s wordt natuurlijk graag in ontvangst genomen, maar doe mij maar een musje van de slager.
  Ik wens de op hol geslagen kakkers die zichzelf de bloemigans noemen veel plezier bij de wedstrijd zaterdag en hoop dat hun ouders het treinkaartje naar Rotterdam betalen.

 3. Ik vind het zonde dat Rotterdam die Kiwi’s zo hard nodig heeft.
  Ben toch bang dat ze net tekort zullen schieten tegen de ervaring van Bloemendaal (al is Bloemendaal niet in opperbeste staat).

 4. hockeyfan

  Vorige week zei de coach van Rotterdam dat ze misscien wel uit de lucht zouden komen vallen, nu van de Horst met “misschien zitten ze wel in het vliegtuig””. Hou op met die onzin!!!!! Ze komen wel of ze komen niet!!!!!

 5. Floppieenteun

  Rotterdam met of zonder de Nieuw-Zeelanders is een wereld van verschil. Sinds de Nieuw-Zeelanders niet meespelen zijn de resultaten stukken minder. Het kan niet anders of dat gaat ten koste van het zelfvertrouwen, het positieve verhaal van Van der Horst ten spijt. Als de Nieuw-Zeelanders nu in het vliegtuig zitten, zou ik ze morgen niet opstellen. Alhoewel die kist met kiwi´s misschien kan helpen tegen de jetlag. Vind het eigenlijk belangrijker hoe het met De Nooijer en Brouwer gaat. Iemand meer nieuws?

 6. @floppieteun, gaap

 7. Wat een zielig geleuter de hele tijd over een paar nieuw zeelanders, echt zieligheid ten top dat je daar zo mee bezig bent als club. En dan ook nog geheimzinnig gaan zitten doen hierover als club, oei, oei oei, wat laten we iedereen in spanning. Ook lekker voor die gasten die nu op hun positie spelen. Treurigheid, het bewijs dat Rotterdam een zielige club is met geen historie….valt me nog meer tegen dat Wolff hier ook aan meedoet, die had ik nog wel hoog zitten..ik hoop echt dat Bl’ daal wint, liefst met die kiwi’s erbij….haha, wat zal Teun bang zijn voor een paar hockeyers uit Nieuw Zeeland..brrrrr

 8. Iman Trafo

  @Kees,
  Het is je zeker ontgaan dat R’dam met die Kiwi’s soeverein als eerste in de competitie is geëindigd?
  Logisch dat ze die nu missen!!

 9. Iman, ook op mij komt het een beetje over alsof hcr zich indent tegen een mogelijk verlies. Dat vind ik erg jammer want het is nergens voor nodig. Niet dat ze met gemak landskampioen worden maar er staat not steeds een prima team. Met steun van get thuis publiek kan bloemendaal het vandaag nog wel eens heel erg lastig gaan krijgen….

 10. Iman Trafo

  @Floris
  Het enige dat ik zeg is dat HCR de drie Kiwi’s missen en dat ze dat jammer vinden. Dat noem ik geen indekken.
  Als Bloemendaal Teun, Jaap en Ronald zouden moeten missen zouden ze dat ook jammer vinden, toch…

 11. @iman, mijn bericht was geen persoonlijke ‘aanval’ op jouw inlevingsvermogen – integendeel.
  De kiwi’s worden voor mij meer dan noodzakelijk aangehaald, terwijl er niets gezegd wordt. Het gaat mij met name om de manier waarop men het beschrijft: misschien komen ze uit de lucht vallen, en, misschien dat ze in het vliegtuig zitten.

 12. @Floris, dus……….uit de lucht vallen of in het vliegtuig zitten???? Gewoon een trieste vertoning . Zoals hockeyfan het al zegt: ze zijn er wel of niet maar doe daar dan normaal over.

 13. Iman Trafo

  Dit hoort een beetje bij de psychologische oorlogsvoering rondom een dergelijk toetreden. te vergelijken met zgn. Blessures die dan plotseling weer hoentjesfris op het veld staan,

 14. Moehahaha! 2-1 winst zonder kiwi’s. Netjes!

Reageer