Roger van Gent: “Het was niet nodig”

Nadat Tilburg vorige week met de winst op HGC de rode lantaarn overdroeg aan HDM, verloor het deze week weer van het bezoekende SCHC. En dat terwijl de spelers van Tilburg nog dachten dat ze de Bilthovenaren konden pakken. En dat dat geen hoogmoed was, bleek gistermiddag wel op het eigen veld. En toch kwam de val (1-2).

“Niet nodig”, zei Van Gent dan ook terecht over de nederlaag in het Brabants Dagblad. “We verliezen door technische, persoonlijk fouten. Te zachte passes, verkeerde aannames… Dat baart me zorgen.”

“Ik was er al bang voor”, zei Van Gent. “We hebben de hele week niet zo goed getraind. Na de overwinning op HGC was het groot feest en namen de focus en intensiteit af. Deze ploeg kan daar niet mee omgaan. En dan krijg je dit als beloning, dat is een ijzeren wet in de sport.”

Het was toch al behelpen tijdens de trainingen, met een allerminst complete selectie, want sinds Van Gent aan het roer staat zijn de trainingen een stuk zwaarder geworden. “Ik heb de intensiteit van de trainingen opgevoerd naar een Hoofdklasse-niveau. Dan zie je dat jongens toch niet helemaal fit waren, dat ze hun lichaam niet goed hebben onderhouden met core stability en krachttraining. En dan krijg je dit.” Een onnodige nederlaag.

Bron: Brabants Dagblad

Reageer