Vertrekkende Hertzberger tikt Rotterdam Europa in

Foto © Proshots

Niet alleen de kersverse landskampioen Amsterdam en verliezend finalist Bloemendaal spelen volgend jaar in de EHL. Ook Rotterdam mag, ten koste van Oranje Zwart, gaan schitteren op de Europese velden.

Het was erop of eronder voor de hockeyers van Rotterdam en Oranje Zwart, want beide ploegen hadden allebei al een overwinning op hun naam staan. Vorige week zondag wonnen de Rotterdammers met 6-5 na strafballen, afgelopen zaterdag waren het de Eindhovenaren die er met een 6-3 overwinning vandoor gingen. De winnaar van dit zondagmiddagduel zou als derde in de Hoofdklasse eindigen en dus deelnemen aan de EHL. Het waren de Rotterdammers die met een 3-2 overwinning aan het langste eind trokken.

Mink van der Weerden scoorde twee keer voor de oranje-zwarten. Robert van der Horst, Roderick Weusthof en Maurits Hertzberger (foto rechts) waren trefzeker voor Rotterdam. Leuk detail: Maurits Hertzberger tekende in zijn laatste wedstrijd voor Heren 1 voor het winnende doelpunt. Hertzberger stopt met tophockey in verband met zijn maatschappelijke carrière.

Oranje Zwart, dat in de competitie nog als derde eindigde, staat dit seizoen door het verlies tegen Rotterdam met lege handen. De Eindhovenaren zijn nog wel in de race om de EHL-titel.

Oranje Zwart – Rotterdam 2-3
11. 1-0 Mink van der Weerden (sc)
12. 1-1 Robert van der Horst (sc)
28. 1-2 Roderick Weusthof (sb)
35. 2-2 Mink van der Weerden (sc)
36. 2-3 Maurits Hertzberger

Geel
Mark Knowles (Rotterdam)

Reageer