EHL: Rotterdam uitgeschakeld

Vanmiddag stond het duel tussen Rotterdam  en het Engelse Reading op het menu. In het ijzige Wagener Stadion namen de twee teams het tegen elkaar  op.

Het eerste kwart verliep rustig, want er werd niet gescoord. Reading had wel de beste kansen, maar kon geen een verzilveren. De verdediging van Reading stond als een huis, waar Rotterdam moeite mee had.

Kort na de start van het tweede kwart verscheen de eerste goal. Bas Campbell prikte de bal in de goal. Kort daarna mocht reading aanleggen voor een strafcorner, die Tom Carson binnen sleepte. De ploegen gingen met een gelijkspel de rust in en alles lag dus nog open.

In het derde kwart was het geluk weer aan de Rotterdamse zijde. Na een prachtige actie van Nick Wilson nam Sjoerd Gerritsen de tweede treffer voor zijn rekening. De havenstedelingen stonden lang op 2-1 voorsprong en daar leek de wedstrijd op af te stevenen. Zeven minuten voor tijd kreeg het duel een andere wending. Reading mocht nog een strafcorner nemen en Richard Mantell wist deze te benutten, 2-2.

Het gevolg was een zilvere goal verlenging. Het was spannend maar geen enkel team kon een goal maken en daarom moest het spel beslist worden met shoot-outs. Simon Child en Steve Edwards wisten hun poging niet te verzilveren en Reading van vier keer trefzeker. Reading wint het duel en door dit verlies is Rotterdam uitgeschakeld in het Europese toernooi.