Rotterdam via Bloemendaal naar finale play-offs – Hoofdklasse Hockey Nederland

Rotterdam via Bloemendaal naar finale play-offs


De hockeyers van Rotterdam hebben de finale van de play-offs om het landskampioenschap bereikt. Het team van coach Reinoud Wolff rekende in de derde wedstrijd van de halve finale af met Bloemendaal, dat aanvoerder Teun de Nooijer moest missen vanwege een blessure. In Rotterdam werd het 2-1.
Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd. Bloemendaal probeerde het spel te maken, en Rotterdam loerde op de counter. Robert van der Horst, die verrassend als linksmidden speelde, haalde na 10 minuten een corner die meteen werd gescoord door Roderick Weusthof. Het was de eerste goal deze play-offs voor de topscorer aller tijden van de hoofdklasse. Bloemendaal bleef het meest in balbezit maar veel opgelegde kansen creërde het niet. Na een kwartier spelen kwamen de ‘mussen’ toch op gelijke hoogte na een goed uitgevoerde counter via Nick Meijer en Rogier Hofman. Uiteindelijk kon Ronald Brouwer van dichtbij binnentikken: 1-1.
Na de rust deed Bloemendaal er nog een schepje bovenop, maar de bezoekers konden het betere spel niet uitdrukken in doelpunten. Aan beide kanten waren er kansen om te scoren maar Rogier Hofman miste oog in oog met keeper Pirmin Blaak en Weusthof schoot aan de andere kant niet met scherp vanaf de kop van de cirkel. Even leek de wedstrijd op een verlenging af te stevenen, maar na een gele kaart voor Eby Kessing volgde een bloedstollende slotfase. Rotterdam, aan de hand van uitblinker Robert van der Horst, trok aan het langste eind. Sjoerd Gerretsen sloeg 2 minuten voor tijd met de backhand de winnende treffer langs doelman Jaap Stockmann.
Door de overwinning speelt Rotterdam in de finale van de play-offs tegen Amsterdam, dat zaterdag al Kampong uitschakelde. Donderdagavond zal de eerste ontmoeting plaatsvinden. Voor Bloemendaal rest een wedstrijd tegen Kampong om het laatste EHL-ticket. Amsterdam en Rotterdam weten zich al verzekerd van deelname aan de Euro Hockey League.

Comments (6)

 1. Ernst-Jan Kuipers

  Ik weet niet naar welke wedstrijd de schrijver van dit stukje heeft bekeken….. Halverwege 2e helft waren de ploegen van gelijk nivo…. Voor de rest was Rotterdam heer en meester in eigen stadion!!!!!! Bloemendaal had dan wel veel balbezit…. Maar speelde de bal veelvuldig op eigen helft rond, en echt niet om te winnen. De finale zal denk/hoop ik wel een stuk spannender worden. Amsetrdam is dit jaar van een hoger kaliber da dit povere Bloemendaal.
  Verder wil ik nog ff roepen JOLIEE JOLIEE (je weet wel) 🙂

 2. Floppieenteun

  Rotterdam, gefeliciteerd met de overwinning!Woensdag was Rotterdam sterker, zaterdag Bloemendaal en vandaag ging het gelijk op. Rotterdam had woensdag moeten winnen door de vele strafcorners, Bloemendaal gisteren door de vele uitgelegde kansen. Bloemendaal speelt de bal vaak te veel rond, zonder vervolgens kansen te creeren. Verdedigend oogt het nooit echt zeker, waardoor je vaak achter de feiten aanloopt. En Bloemendaal mist een topcorner. Bovelander heeft gedaan wat hij kon doen, de verdediging proberen te versterken en het daadwerkelijke sterkste elftal meer speelminuten geven. Ook zorgt hij voor meer rust en vertrouwen, samen met De Nooijer. Respect ook, omdat hij z´n nek heeft uitgestoken nu de club hem nodig heeft. Verder vooral pech. Geen De Nooijer tijdens de playoff´s en blessures van Brouwer en Jenniskens, teveel van het goede. Verwacht een scherp Bloemendaal tegen Kampong. Kan me niet voorstellen dat ze een winst aanstaande donderdag in de daarop volgende wedstrijd nog zullen weggeven.

 3. ab van der Wouden

  Wat een slecht verhaal! Langleven de kort zichtigheid van onze besturen. Bij de clubs en bij de bond (verga), en o ja.. bij de spelers. Iedere speler bij Bloemendaal moet zich schamen!! Je coach de schuld geven voor jouw prestaties! Klasse!! Ga naar huis en zoek de eerste spiegel die je kunt vinden en kijk er heeel lang in. En o ja, het ligt niet aan jezelf, het ligt aan een ander!!

 4. Jan uit het bos

  Van mij had Bloemendaal mogen winnen. Jammer. Maar goed, Rotterdam succes tegen Amsterdam. Hoop dat er nog wat kiwi’s uit de lucht vallen.

 5. @ ab van der Wouden, ik lees nergens dat spelers van Bloemendaal hun coach de schulg geven of je bent een Bloemendaler en hebt Dave eruit geknikkert.Spelen tegen Rotterdam is altijd moeilijk. Ze zijn, zeer fysiek en je hebt niet eerder van ze gewonnen voordat je in de bus naar huis zit. Als Kamponger vond ik het een spannende wedstrijd maar weer met een zeer zwak arbitraal duo. Bij de vele groene kaarten voor Rotterdam zaten er een paar tussen die zeker geel waard waren. Ook bij het geven van corners kwam Bloemendaal er slecht van af.Jammer dat arbiters zo bepalend zijn bij een top wedstrijd.
  Zaterdag Bart de Liefde en gister deze twee. Jammer voor de sport en een mazzeltje voor ons.

 6. @Ab: Ga eerst eens na wat er precies gebeurd is bij Bldaal, voordat je gaat blaten…
  Heren van Bldaal, top gespeeld, jammer dat het niet gelukt is! Rdam, gefeliciteerd met het behalen van de finale.

Leave a Reply