Rotterdam zet Kampong met beide benen op de grond


Kampong – Rotterdam 2-5 (2-4)
1-0 Quirijn Caspers, 1-1 Simon Child, 2-1 Constantijn Jonker, 2-2 Björn Kellerman, 2-3 Jeroen Hertzberger, 2-4 Jeroen Hertzberger (sc.), 2-5 Simon Child
Rotterdam heeft in Utrecht flink uitgehaald tegen Kampong. In de eerste helft kwam Kampong tweemaal op voorsprong, maar gaf die vervolgens net zo vaak uit handen.
Rotterdam nam geen genoegen met een punt. Nog voor rust werd de koploper op een 2-4 achterstand gezet. Simon Child bepaalde in de vijftigste minuut de eindstand op 2-5.
Rotterdam speler Jeroen Hertzberger had niet verwacht zo ruim te winnen in Utrecht.”Ik had wel verwacht dat het ietsje spannender zou zijn. Wij begonnen erg sterk aan de wedstrijd en bij rust stonden we al op 2-4. Vlak na rust was het al snel 2-5 en was het snel gedaan. Een compliment voor ons, maar ik weet niet of Kampong zijn beste wedstrijd heeft gespeeld. Spelers van Kampong zeiden ook dat zij niet zo best gespeeld hadden”, aldus Hertzberger.
Hertzberger is hard op weg op speler van het jaar te gaan worden. Vandaag was hij verantwoordelijk voor twee treffers van de Rotterdammers. Met negen treffers staat hij op de derde plaats van de topscorerslijst. “Op zich interesseren die lijstjes mij niet heel veel. Nu ik de corner push vind ik vooral belangrijk dat ik mijn rendement haal. Vandaag was dat één uit één, meer kan je eigenlijk niet doen. Ik vind dat onze corner bovenin moet meedraaien, anders heb je gewoon geen goede strafcorner”, aldus Hertzberger.
Kampong stond vandaag tegenover een oude bekende. De coach van de ploeg uit Rotterdam Reinoud Wolff stond vier seizoenen aan het roer in Utrecht. Wolff werd in Utrecht kampioen van de overgangsklasse en zorgde in 2006 voor de terugkeer op het hoogste niveau.
Reinoud Wolff had Rotterdam goed voorbereid op Kampong.”Wij hebben Kampong heel goed bestudeerd. Reinoud heeft toch een tijdje rond gelopen bij Kampong dus die weet wat sommige spelers kunnen. Ons game-plan werkte heel goed en we hebben gewoon waanzinnig goed gespeeld. Als ploeg hebben we de schade beperkt weten te houden en onze kansen gepakt”, aldus Hertzberger.
Zondagochtend was Kampong nog koploper van de hoofdklasse. Aan het eind van de middag moet het team van Alexander Cox genoegen nemen met 19 punten en de bijbehorende derde positie. De Mussen uit Bloemendaal staan vierde met 18 punten en moeten nog twee speelrondes inhalen.
Foto: Maurice de Wert

Reageer