Round-up Livera HK (D): SCHC verliest thuis van Laren, hekkensluiter Groningen pakt een punt tegen Oranje-Rood – Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK (D): SCHC verliest thuis van Laren, hekkensluiter Groningen pakt een punt tegen Oranje-Rood

 

De negentiende speelronde van de Livera Hoofdklasse Dames zit er weer op. In Eindhoven speelde Oranje-Rood gelijk tegen hekkensluiter Groningen. Den Bosch kende een lastige wedstrijd tegen Kampong, maar won wel. Amsterdam won de burenstrijd van Hurley. SCHC kwam in de rust op een 2 – 0 voorsprong, maar gaf deze in het derde kwart weg. Laren won met 2 – 3 van SCHC. De samenvattingen van de Livera Hoofdklasse staan maandagochtend op de site. 

Bloemendaal – Pinoké

Deze wedstrijd zou voor Bloemendaal belangrijk zijn in de strijd tegen degradatie. Elk punt is op dit moment belangrijk voor de ploeg van Teun de Nooijer. Pinoké is ondertussen in veilige haven, maar wil graag winnen om Hurley voorbij te streven. De steukneuzen verloren een aantal weken geleden van hekkensluiter Groningen en zijn extra oplettend om niet puntverlies te leiden tegen een ploeg uit de laagste regionen.

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, namelijk 0 – 0. Door het gelijkspel loopt de ploeg van de Nooijer een punt in op Huizen die met 1 – 2 verloor van HDM.

SCHC – Laren

Voor SCHC is de strijd met Laren nog belangrijk. De ploeg staat dicht op koploper Den Bosch en zou theoretisch gezien nog eerste kunnen worden in de reguliere competitie. Laren speelt nergens meer om en staat op dit moment op de vijfde plek. Toch gaf Macey de Ruiter aan dat zij graag met Laren een puntje wilde halen bij SCHC.

SCHC was de ploeg die al snel op voorsprong kwam. Door twee snelle doelpunten van Jaspers en van Maasakker leek de ploeg uit Bilthoven een makkelijke middag te krijgen. In het derde kwart was het Laren die op de counter loerde. Dit deden ze uitstekend, want in een aantal minuten werd de achterstand weer gelijk getrokken. Uiteindelijk was het matchwinnaar Maxime Kerstholt die de 2 – 3 op het scorebord mocht neerzetten.

Zie hier het LIVE verslag SCHC – Laren

Huizen – HDM

Huizen is de ploeg die een aantal weken geleden een belangrijk punt overhield in het onderonsje met Groningen. Nadat de ploeg met 0 – 3 achterstond, was het Amber Folmer die haar ploeg weer terug kon brengen op gelijke hoogte. Margot van Hecking Colenbrander (HDM), zorgde in de 7de minuut er al voor dat Huizen op een achterstand kwam te staan. In de 57ste minuut was het Demi Lefranc die de score opvoerde naar 0 – 2. Eva den Hartog bracht Huizen in de 67ste minuut terug tot 1 – 2. De resterende tijd was niet voldoende voor Huizen om toch nog een puntje over te pakken in de strijd tegen degradatie.

Hurley – Amsterdam

Vooraf leek het alsof deze wedstrijd voor Amsterdam een formaliteit zou worden. De winnaar van het EHCC toernooi van afgelopen weekend is in topvorm. Tijdens de EHCC werd Den Bosch verslagen in de halve finale. Toch was het Hurley die gebrand was om het Amsterdam moeilijk te maken. De wedstrijd bleef lang op gelijke hoogte staan, totdat Charlotte Adegeest in de 55ste minuut met een strafcorner de 0 – 1 scoorde. Teuntje Horn kon in de 61ste minuut scoren voor Hurley, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen. Kelly Jonker, die ook trefzeker was in de finale van de EHCC, maakte vier minuten voor tijd de winnende treffer voor Amsterdam.

Oranje-Rood – Groningen 4-4

Groningen wist dat zij vandaag moesten winnen in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Julian Steen heeft nog een kleine kans om ook volgend jaar in de Livera Hoofdklasse te spelen. Groningen begon uitstekend en zorgde ervoor dat Oranje-Rood de hele wedstrijd achter de feiten moest hockeyen. Fieke Hoff was degene die Groningen in de 7de minuut op voorsprong bracht. Door Willemijn Bos en Noor Hakker stonden de gasten een tijd met 1 – 3 voor. Het was international Yibbi Jansen die Oranje-Rood uiteindelijk op een voorsprong bracht. Zij scoorde twee maal. Oranje-Rood leek met 4 – 3 te winnen totdat in de 70ste minuut Marieke Hoff scoorde. De ploeg uit ploeg uit het hoge Noorden hield hierdoor een punt over aan het onderonsje met Oranje-Rood.

Groningen viert Feest nadat zij een punt overhouden in de uitwedstrijd tegen Oranje-Rood Groningen viert Feest nadat zij een punt overhouden in de uitwedstrijd tegen Oranje-Rood

 

 

Kampong – Den Bosch

De ploeg uit Utrecht speelt eigenlijk nergens meer om. De play-offs zijn uit zicht. Ook kamt het team team met blessures. Renee van Laarhoven en Margot Zuidhof (Beide Hersenschudding) zijn afwezig. Den Bosch leed afgelopen week een aantal gevoelige nederlagen. In de halve finale van de EHCC verloor het team van Raoul Ehren van Amsterdam. Ook in de troostfinale kon Den Bosch niet schitteren. Van Der Club an der Alster werd verloren.

Een doelpunt in het tweede kwart van Lieke Hulsen (24ste minuut), werd vervolgd met een snel doelpunt van Pam Imhof (27ste minuut). Waar Kampong goed partij kon bieden aan Den Bosch, was het wederom Lieke Hulsen die in de 40ste minuut kon scoren voor Den Bosch. Beide ploegen scoorden niet meer, waardoor Den Bosch eerste blijft staan in de Hoofdklasse.

 

 

 

Leave a Reply