Zaalhockey: Schaerweijde en Kampong-vrouwen goed uit de startblokken

De start in de hoofdklasse zaalhockey kon voor de mannen van Schaerweijde niet beter met twee zeges. Coach Bas Bogaard was dan ook uitermate tevreden na de overwinning op Den Bosch (2-3) en Amersfoort (9-3).
De strijd tussen Schaerweijde en Den Bosch was er één tussen de twee gepromoveerden van het vorige zaalseizoen. Het was de Zeister ploeg aan te zien dat ze vorige week in het toptoernooi goed hadden kunnen oefenen. Het ging volgens Bogaard “wel lekker”. Schaerweijde leverde verdedigend uitstekend werk af. ‘Verder probeerden we in een hoog baltempo te spelen,” zei Bogaard tegen het AD Utrecht. ‘Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar de keren dat het goed ging, sneden we er mooi doorheen.’ Het leverde een zege op Den Bosch op met 4-2, door onder meer een rake strafcorner van Tijn Knetemann.
Dat hoge baltempo had tegen Amersfoort, dat moegestreden was door de nederlaag eerder tegen Kampong (5-11), nog meer succes: het werd 9-3. De mannen van Kampong kregen een enorm pak slaag van Amsterdam (14-1). De Utrechters konden tijdens deze laatste wedstrijd van de dag geen beroep doen op aanvaller Constantijn Jonker, die vertrokken was na het eerste duel om naar het theater te gaan.
De vrouwen van Kampong boekten twee zeges op de eerste speeldag. De jonge ploeg, met zelfs enkele meiden uit de A1, sleepten twee overwinningen uit het vuur tegen De Terriërs (-6) en hdm (3-2). Het duel met De Terriërs was een waar spektakel. Malou Pheninkx van Kampong: ‘Er zat heel veel in die wedstrijd: Terriërs haalde haar keepster eruit voor een veldspeelster, er vielen gele kaarten, en wij wonnen in de laatste seconde door een srafcorner.’ Doelvrouwe Alexandra Heerbaart onderscheidde zich in de eindfase tegen hdm met een katachtige redding, waardoor het 3-2 voor Kampong bleef. Laurien Leurink scoorde op deze eerste dag al zes keer.
De Stichtsche vrouwen herstelden zich van de 3-6 nederlaag tegen MOP en wonnen met 5-3 van Oranje Zwart. De zaalcompetitie wordt volgend weekend weer voortgezet.
Bron: AD

Reageer