Schaerweijde wint derby van SCHC


Schaerweijde – SCHC 3-1 (2-0)
1-0 Matt L’Huillier, 2-0 Matt L’Huillier (sc.), 2-1 Hugo Inglis, 3-1 Matt L’Huillier (sc.)
Schaerweijde heeft goede zaken gedaan tegen SCHC. Op eigen veld werden de mannen uit Bilthoven verslagen met 3-1. In de zesde minuut opende Matt L’Huillier met een velddoelpunt de score. Schaerweijde zag de Nieuw-Zeelander tien minuten later de score verdubbelen. SCHC gaf zich nog niet gewonnen. Hugo Inglis bracht vlak na rust de spanning weer terug in de wedstrijd (2-1). Matt L’Huillier verzekerde zijn team van drie punten. In de laatste minuut bepaalde hij de eindstand door een rake corner op 3-1.
De aanvoerder van Schaerweijde Frits Sträter vond de zege op SCHC verdiend. “In de eerste helft speelden wij prima en kwamen wij verdiend op een 2-0 voorsprong. Na de rust ontstond er een scrimmage voor ons doel. Ineens lag de bal perfect klaar en scoorde SCHC de 2-1 en was de spanning weer helemaal terug. Door chaotisch spel van ons kon SCHC de druk opvoeren. Wij hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt”, aldus Frits Sträter.
Matt L’Huillier was verantwoordelijk voor alle treffers van Schaerweijde. Door zijn treffers van vandaag is hij gestegen naar de tweede plaats op de topscorerslijst. Net als Roderick Weusthof maakte hij tien goals, maar had daar meer speelminuten voor nodig.
SCHC heeft dit seizoen nog geen wedstrijd weten te winnen. Er werd zelfs geen punt gehaald door de mannen uit Bilthoven en degradatie lijkt onvermijdelijk. De nummer laatst ziet de concurrentie steeds verder uit het zicht verdwijnen. Voordaan is al zeven punten uitgelopen op de hekkensluiter.
Foto: Rene Broekman

Comments (20)

 1. pim, jongen, blijf geloven, zoals vroeger, dwars door de muur heen, hou vol…
  nb hoe was het bowlen?

 2. @miep,
  Pim is de enige nog.
  Strik erom heen en terug naar de piepers.

 3. Kan iemand Pim zijn hoofd uit de grond halen

 4. @Tieske,
  Zal niet voldoende zijn.
  Deze man degradeert voor de 2e keer in 2 seizoenen.
  En begrijpt er helemaal niets van.

 5. 9 duels 0 punten, hoe lang gaat het bestuur van SCHC Pim nog de hand boven het hoofd houden?
  Wist Pim dit toen hij aan dit avontuur begon?
  Ik denk dat het bestuur van SCHC ook eens bij zichzelf mag kijken.

 6. Sjonge jonge

  Sjonge jonge, wat lekker ongenuanceerd weer dit. Pim kwam vorig jaar ver in de tweede helft van het seizoen bij het team. Degradatie was toen al bijna onvermijdelijk. Dit seizoen is nog lang niet voorbij! De vraag is of iemand anders het onder de gegeven omstandigheden beter zal doen? Jullie? Misschien kunnen jullie met opbouwende kritieken komen. Adviezen. In plaats van al dit inhoudsloos geblaat. Ik wens Pim, de spelers en de mensen achter de schermen bij SCHC toe dat t kwartje een keer hun kant opvalt, zodat iedereen (ook diegenen die niet verder kijken dan hun neus lang is) kan zien hoe flink ze al zijn gegroeid de afgelopen maanden!

 7. @hans, bedoelde ik ook, dus sluit me volledig bij je aan.

 8. @sjone sjonge, waar heb je het allemaal over? Pim zat vorig jaar niet bij Schc.
  We weten niet of iemand anders het beter doet, maar denk Pim na 9 wedstrijden iets realistischer moet gaan zijn, als je zijn verslagen terugleest is Schc vaak beter of meerdere delen van de wedstrijd beter maar ondertussen heeft hij 0 punten.
  Dus iets meer realisme zou niet verkeerd zijn.

 9. Sjonge jonge

  @ Peter ik doelde op de degradatie van HC Eindhoven, vorig seizoen. Dit werd hierboven ter sprake gebracht. En wat moet Pim dan doen in zijn verslagen: al z’n spelers afvallen? Of zeggen dat ze niet hard genoeg of niet goed trainen en dat het helemaal nooit goed gaat komen. Volgens mij doen ze met z’n allen wat ze moeten doen in deze fase: heel hard werken en positief proberen te blijven. En dat heeft niets met kop-in-het-zand-steken te maken. Meer met wijsheid.

 10. @Sjonge jonge, ik heb het met Pim te doen en dat meen ik! Zou hem zo willen helpen. Laat ik het anders zeggen ik hoop dat SCHC hem de tijd gunt om het kwartje wel de goede kant op te laten vallen.
  Gezien zijn programma tot de winterstop zal dat niet mee vallen. Er zullen stromingen binnen de club zijn die nu aan zijn stoelpoten aan het zagen zijn. Of het moet zijn dat men bewust voor deze route kiest. De toekomst zal uitwijzen of Pim er aan het eind van het seizoen nog zit.
  En inderdaad hij staat nu met 0 punten uit 9 wedstrijden op de allerlaatste plaats en dat vinden ze in Bilthoven echt niet prettig.

 11. @sjonge jonge, nee je hoeft je spelers niet openlijk af te vallen maar je hoeft niet tegen beter weten in te zeggen dan je vaak beter bent of delen van de wedstrijd. De feiten zijn dat hij 0 punten heeft.
  Hij steekt zijn kop in het zand hij kan ook de realiteit onder ogen zien en die realiteit is dat hij op dit moment en ik denk ook na 22 wedstrijden de minste ploeg heeft

 12. Schc heeft gewoon een heel slecht team, daar kan Pim niets aan veranderen. Ik denk dat bijna geen enkele coach het beter gedaan had met dit materiaal! Pim veel succes!!!

 13. Pim is een topcoach! Heeft echt verstand van zaken! Zelfs een topcoach heeft het moeilijk met deze ploeg. Ze maken daar iedere week stappen!

 14. @stip, natuurlijk is Pim geen topcoach, wat heeft hij zoal gewonnen en of bereikt ? Hij is een beginnend coach die het heel erg lastig heeft maar day geloof ik nog niet helemaal in de gaten heeft want week in week uit lees ik hoe enthousiast hij weer was maar de realiteit is 0 punten uit 9 wedstrijden

 15. @stip, als Pim in jou ogen al een topcoach is kan Marc Lammers over water lopen gok ik.

 16. @sjefke,
  ben jij toevallig de Sjefke van SCHC.
  Want inderdaad die kan er niets van.
  En dan heb je meer eigenkennis dan Pim

 17. Marc is buiten categorie. Pim was de man bij Rotterdam. De ploeg leunde op hem. Er zitten bij een aantal teams duidelijk mindere coaches in de HK. Ik denk dat als Pim het niet aan het draaien krijgt het niemand lukt.

 18. @Stip, wat bazel je nou? Rotterdam speelt al jaren aan de top. Pim heeft daar misschien 1/1,5 jaar gezeten.
  het is heel mooi dat jij als de broer of zus van Pim zo voor hem opkomt, maar je slaat volledig door.

 19. Dit is nog altijd de nasleep van de puinhoop die ontstaan is in de periode Brinkman op SCHC. Sinds zijn vertrek is de neergaande lijn niet omgezet, maar doorgezet.
  Dat Fuentes destijds niet al gedegradeerd is, was m.i. vooral aan de kwaliteit van een aantal beslissende spelers te danken.
  Het is dan ook niet de schuld van deze spelersgroep of coach. Half augustus beginnen met 16 nieuwe spelers, waarvan de meeste zonder relevante hoofdklasse-ervaring, dan kan je bijna niets anders verwachten dan dit.
  Feit blijft wel dat er bij SCHC eea mist. Het zou voor de competitie leuk zijn als ze nog terug kunnen vechten, al acht ik die kans klein gezien de inmiddels al opgelopen achterstand.

 20. SCHC heeft geen goede ploeg en Pim maakt er ook niet veel meer van. Of het een goede of een slechte coach is kan ik niet beoordelen maar SCHC moet hem gewoon laten zitten. Hij moet wel de kans krijgen.
  @Stip: Hans Streeder was de man bij Rotterdam tot 1,5 jaar geleden. Pim mocht daar een training in de week verzorgen, daarna hoopte hij coach te worden maar Rotterdam koos voor een ervaren man. Die teleurstelling kwam hij nooit meer te boven en leidde ertoe dat hij eruit moest omdat hij weinig loyaal was. Sinds zijn vertrek heeft Rotterdam voor het eerst in de historie de finale van de Play -offs gehaald en staat het er nu ook weer heel florissant voor. Bij Rotterdam praat echt niemand meer over Pim, don’t worry.

Reageer