SCHC bezorgt Amsterdam eerste nederlaag van het seizoen


SCHC – Amsterdam 2-1 (1-1)
1-0 Miou Koopman (sc.), 1-1 Kelly Jonker, 2-1 Maike Stöckel
SCHC heeft tegen het Amsterdam van Alyson Annan een zeer belangrijke overwinning geboekt.
SCHC versloeg Amsterdam dat tot vandaag nog geen wedstrijd verloren had. Het gat tussen Amsterdam en SCHC is nu slechts twee punten geworden.
SCHC speelster Claire Verhage was zeer blij met de overwinning, dat volgens haar de groei van SCHC bevestigde. “Of de overwinning terecht is, vind ik moeilijk om te zeggen, maar dat maakt ook eigenlijk niet zoveel uit. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Dit is voor ons team gewoon super goed! In de rust zeiden we tegen elkaar, nu moeten we gewoon bikkelen, het moet gewoon harder en dat is ons gelukt en ik denk dat deze overwinning ons een ontzettende boost van het zelfvertrouwen geeft. Het laat zien dat we als team ontzettend aan het groeien zijn”, aldus Claire Verhage.
SCHC, onder leiding van Janneke Schopman, presteert dit seizoen naar behoren, maar zou volgens critici niet tot de absolute top behoren. Vooraf had Jacques Brinkman “..een opmerkelijk eenvoudige overwinning..” voor Amsterdam voorspeld en gezien de vorm van Amsterdam was dat inderdaad te verwachten.
In Bilthoven zijn de zinnen gezet op niks minder dan de titel en vandaag liet het zien dat het een serieuze kandidaat voor de titel is.
Foto: René Broekman

Reageer