SCHC-captain Hermans: “Voordaan is voor ons D-Day”

MDW 20130310_IMG_0093

Vorige week maakte SCHC een vreugdedansje na de 2-1 overwinning op Pinoké. Deze week stond de streekderby Kampong voor de deur. Met het verdedigende spel was het voor de Utrechters lastig om een gaatje te vinden in de defensie van Stichtsche. Uiteindelijk werd het 2-0 door doelpunten van Roderick Weusthof en Pieter Wiegman. Geen punten voor de ploeg van Pim Wijzenbeek en dus is het nog knokken om van die onderste lijn af te komen.

“Vorige week ging het beter, we hebben nu niet veel aanspraak gemaakt op de overwinning. Kampong was beter en wij waren niet zo goed al vorige week en dan wordt het sowieso een lastige wedstrijd,” aldus SCHC-aanvoerder Minck Hermans.

Stichtschte heeft na de winterstop er een andere filosofie aan overgehouden wat betreft het spelletje. Een defensief spel en loeren op een gevaarlijke counter. Daar waar het tegen Pinoké wél goed ging kwam er tegen Kampong niet veel terecht van de counter. “Kampong had daar een goed antwoord op en het kwam niet zo goed uit de verf zoals in ons spelplan staat,” zegt de linksachter.

Hermans heeft wel vertrouwen in de nieuwe aanpak van zijn team. “In de oefenwedstrijden maar ook tegen Pinoké hebben we gemerkt dat veel ploegen dit lastig vinden. Maar je moet wel iets meer doen dan wat we vandaag tegen Kampong hebben gedaan.”

De schade bleef tegen kampong nog beperkt en deze tactiek wordt misschien wel omgedoopt tot het succes-systeem van SCHC. “Ik denk dat we dit systeem aardig in de vingers hebben; we geven wat strafcorners weg, maar grote uitgespeelde kansen hebben we niet tegen gekregen, dus wat dat betreft werkt het. We moeten alleen nu zorgen dat we zelf ook wat binnen prikken aan de andere kant, dat maakt het winnen een stuk makkelijker,” legt Hermans uit.

Aanstaande vrijdag speelt de ploeg uit Bilthoven tegen Voordaan. Een echt degradatieduel. “Ja dat is voor ons D-Day, die dag staat groot in mijn agenda.”

Comments (17)

 1. Als ik Voordaan was zou ik lekker achter de middellijn wachten. Wie moet er nou winnen vrijdag? Met een glijkspel schiet Stichtse niks op. Dus ze moeten aanvallen en spel maken, en dat kunnen ze niet vrees ik. Als Voordaan wint is het over en uit voor Stichtse, denk niet dat ze in 8 wedstrijden gat van 7 punten dichten.

 2. fan van Schaerweijde

  Helemaal mee eens “Groen” nu maar hopen dat het ook gebeurd.

 3. Is toch als sportman ook verschrikkelijk de hele week trainen en dan in een handbalopstelling zondag spelen, daar is als speler toch nul komma nul plezier uit te halen. Met zo,n systeem verdien je gewoon te degraderen.

 4. Beste Minck, jullie geven “wat” strafcorners weg ???? In de krant heb ik gelezen maar liefst 12 maar aangezien de aangever Sander de Wijn geblesseerd is werden de ballen niet goed aangegeven waardoor Weusthof wat minder effectief was !! In mijn boek is 4 of 5 “wat” maar zeker geen 12. Ik bewonder jouw optimisme maar blijf wel reeel ? Sportieve groet

 5. Voor de winterstop hebben ze ‘normaal’ geprobeerd te hockeyen..dat ze nu anti-hockey spelen om te vechten voor hun laatste kans is niet meer dan logisch!! Als je 0 punten pakt voor de winterstop en je wint met een ander systeem meteen de eerste wedstrijd doe je toch iets goed..of ze het halen is een 2e…

 6. @@Hans, is helemaal niet logisch SCHC heeft de zwakste ploeg daar helpt een handbalopstelling ook niks aan veranderen.

  Waarom blijf je niet gewoon positief hockey spelen en bouw je aan een team voor de Overgangsklasse.

 7. @Pieter,

  gemist dat ze de eerste wedstrijd in deze opstelling meteen 3 punten pakte? Hockey zelf al jaren in het zuiden en daar is het niet anders, een club legt zich nooit neer bij een degradatie als er niet nog een kans is. en zeker niet op dit niveau!

 8. @Bram, weleens van scorebord journalistiek gehoord?

  Incidenteel zal het zeker weleens een winstpartij opleveren maar ze hebben verreweg het zwakste team ook met deze handbalopstelling, blijf gewoon lekker hockeyen daar word je als individu en ook als team beter van dan met zijn allen voor de pot te hangen.

 9. @Pieter

  3 punten zijn 3 punten. dat was ze daarvoor in alle wedstrijden nog niet gelukt. Heel logisch dus dat ze hieraan vast houden. En heel leuk dat ze anders als individu en team beter worden maar daar heeft schc niet zoveel aan. Als ze degraderen is de helft namelijk weg!

 10. @Bram, inderdaad 3 punten en die had je misschien ook wel gehaald als je gewoon was blijven spelen zoals voor de winterstop is iets waar we niet achter zullen komen, zoals ze nu spelen is louter negatief en spelers worden ook niet beter van deze manier van spelen.

  Precies je zegt het zelf al als ze degraderen is de helft weg dus ga lekker jeugd inpassen en blijf positief hockeyen zodat je volgend jaar niet weer weet ik veel hoeveel man hoeft te vervangen, want met of zonder handbalopstelling dit Schc is de zwakste ploeg van de HK en straks ook de ploeg die het Negatiefste hockey speelt.

 11. @Pieter,

  nee, die had je niet gehaald want dat hebben ze 11 wedstrijden geprobeert en dat is nooit gelukt. ze veranderen het spel en pakken punten dus logisch dat ze het dan zo houden. En je begrijpt duidelijk niet het belang van in de hoofdklasse blijven volgens mij! Het is niet met je vrienden team even een stapje terug doen om volgend jaar een lachen jaar te krijgen. staat voor zo’n club iets meer op het spel om erin te blijven en dan moeten ze schijt hebben aan het systeem. Mochten ze erin blijven met dit spel dan zal de vreugde van de spelers zo groot zijn dat ze het negatieve hockey allang vergeten zijn! alles op alles voor de punten lijkt mij dus!

 12. @Bram, dat weten we niet, dat denk jij.

  Als ze dit weekend niet winnen van Voordaan is het doek sowieso gevallen, niemand word bij Schc beter van deze handbalopstelling en stel dat er een wonder gebeurt en ze blijven erin hebben ze volgend jaar weer hetzelfde probleem en zijn ze niet beter geworden, er zijn voldoende voorbeelden van Ploegen die zijn gedegradeerd met normaal spel en het jaar erop gewoon weer zijn gepromoveerd.

  Er is natuurlijk ook geen speler die dit leuk kan vinden, je enige taak is tegenhouden en in de weglopen.

 13. Dag pieter!

 14. Dag Bram wakker geworden?

 15. Heerlijk zo,n naieve jongen als Bram, Bram wist je dat Sinterklaas en de Kerstman niet echt zijn?

 16. Reactie verwijderd

 17. @bram, wie is hier nou kansloos? Wat een sneue reactie.

Reageer