SCHC gaat op eigen veld hard onderuit

SCHC – Bloemendaal 0-8 (0-3)
0-1 Ronald Brouwer, 0-2 Ronald Brouwer, 0-3 Chris Ciriello (sc.), 0-4 Chris Ciriello (sc.), 0-5 Rogier Hofman (sc.), 0-6 Olmer Meijer (sc.), 0-7 Thomas van Doorn, 0-8 Rogier Hofman.
Op eigen veld heeft SCHC harde klappen gekregen van Bloemendaal. De Bilthovense club die onderaan in de Hoofdklasse staat met nul punten kreeg zelf kansen, maar wist die niet te benutten. Aanvoerder Minck Hermans zegt in het AD: “We hadden ervoor gekozen om te blijven hockeyen. We wilden ons niet ingraven, maar het is duidelijk dat we niet zo ver zijn om tegen zo’n ploeg als Bloemendaal zelf te hockeyen. Zij zijn vrij meedogenloos.”
Volgende week speelt Stichtsche de laatste competitieronde voor de winterstop tegen Den Bosch. Dit is de laatste kans om niet puntloos de winter in te gaan. Den Bosch staat momenteel tiende met 8 punten: “Ik dicht onszelf zeker kansen toe tegen Den Bosch,” zegt de aanvoerder van SCHC.

Comments (6)

  1. Bovenstaande klopt niet helemaal. De 0-7 was van Martens (mooiste goal van de wedstrijd). Bloemendaal was gisteren sterk, en SCHC onthutsend zwak. Dacht dat Voordaan direct zou degraderen, ben daar nu niet meer zo zeker van. Ben het ook niet echt met Hermans eens. SCHC had de intentie om te hockeyen (niet meer dan dat). Triest om te zien dat zo´n grote club bij een 0-6 achterstand met 9 man blijft verdedigen, dan zit er iets niet goed. Het moet pijnlijk voor de coach en spelers zijn dat het thuispubliek bij een grote achterstand juicht voor een strafcorner van SCHC. Bloemendaal speelde prima, alleen kan de afwerking beter (15 a 20 kansen). Slechts 4 van de 8 goals waren velddoelpunten. Wel knap van Bloemendaal om zich zo te herstellen van de zeperd tegen Amsterdam. Afwezig bij Bloemendaal: Vos, S. Jolie en Kavanagh.

  2. Ben het met je eens Pieter. Voordaan zal geen laatste worden. Het verschil met dit niet op elkaar ingespeelde team is (ondanks de immer positieve blik van Wijzenbeek) gewoon te groot.
    Vind het aan de ene kant wel jammer dat SCHC er uit gaat. Aan de andere kant is het ook wel weer eens goed. Met een beetje geluk gaat men bouwen aan een strakke jeugdopleiding en komt men met eigen inbreng weer sterker terug. Dat dit lastig is bewijzen ze in Den Haag bij HDM en KZ wel.

  3. @Pieter, ben het ook met jouw verhaal niet helemaal eens. Door dekkingsfouten van W.Jolie 2x en O. Meijer 1x stonden er zo maar twee spelers van SCHC vrij voor Stockmann.Jammer genoeg maken ze er geen gebruik van door naast of over te schieten, maar Jolie liet de verdediging behoorlijk open liggen op sommige momenten. Gaan die twee iof drie kansen er wel in dan verdient Stichtse een heel ander verhaal dan het jouwe. De werklust van deze ploeg is grandioos ondanks dat ze laatste staan.Vond Bloemendaal rommelig op veel momenten .

  4. @hockey, als telt niet en is dus niet relevant, ik lees uit je verhaal dat werklust van Schc grandioos was, dat moet natuurlijk ook wel als de kwaliteit dramatisch is.

  5. @hockey, heeft naar mijn mening meer te maken met het spel dat Bloemendaal onder Garcia speelt. Bloemendaal speelt pressing en op de aanval. Een paar kansen krijgt de tegenstander altijd wel, ook tegen ploegen zoals Bloemendaal en OZ. Verder vind ik dat Bloemendaal Kavanagh mist (toch een van de beste verdedigers van de wereld). De ontbrekende schakel die de verdediging op slot kan gooien. Gaat erom dat je zoveel mogelijk kansen benut en weinig kansen weggeeft. Die balans moet in je voordeel uitpakken. Heb overigens niks tegen SCHC, vind het een mooie club. Gisteren ook weer met veel plezier langs de lijn gestaan en genoten van het fanatieke en humorvolle publiek.

  6. Stichtse is ook een mooie club, alleen dat van die humor klopt niet Pieter!

Reageer